We zouden je natuurlijk nooit vertellen dat je naar een musical moet, want hee, wat is er mis met Netflix? Maar als de originele musical The Book of Mormon van de makers van South Park te zien is in Nederland willen we je tippen: de voorverkoop start 5 februari. Morgen dus.

Article continues after the ad

Trey Parker en Matt Stone

Door de makers van South Park? Jazeker, de musical is gemaakt door Matt Stone en Trey Parker, de creatieve breinen die aan de wieg van de serie South Park stonden. Het verhaal gaat over twee Mormoonse zendelingen die naar Oeganda worden gestuurd om het geloof te verspreiden. De twee zeer religieuze knullen valt het uiteraard bar tegen hoe lastig het is om het woord Gods te vertellen in een bevolking die wel wat anders om handen hebben dan bidden en kaarsjes aansteken. Zaken als AIDS enzo. 

Geen musical-musical

Ja er wordt gezongen, maar vooral is het een lekkere maatschappij-kritische musical die ook het genre zelf flink op de hak neemt. In London en New York loopt de musical al jaren en is het een groot succes. Ook bij Superguide hebben we collega's die 'm al eerder in het buitenland hebben gezien en het oordeel is: ga het zien. Zelfs, of misschien wel juist, voor de haters van musicals (en die lopen hier rond) is Book of Mormon een topavond. 

De musical zal in Carre te zien zijn en via de Carre-website kun je de tickets bestellen. Vanaf 9:00 uur 's ochtends, morgen dus. Blijkbaar was er al een of andere secret presale want 4 shows zijn al uitverkocht ondanks de websites eigen voorschrift: niet te koop voor 5 februari. Weird. Naja. Succes met in de wachtrij staan alvast ;-)