Alec Baldwin gaat rustig door met het belachelijk maken van Donald Trump, maar bij South Park hebben ze besloten ermee te stoppen.

Article continues after the ad

Mr. Garrison

In de satirische show werd Mr. Garrison neergezet als een Trump'esque type. In het voorlaatste seizoen begon hij als populist, die uitgroeide tot presidentskandidaat. Het personage begon hierna nog meer gelijkenissen met Trump te vertonen en ging de strijd aan met Hillary Clinton.

Stone en Parker

Bedenkers en makers Matt Stone en Trey Parker vinden dat ze geen grappen meer hoeven te maken over het presidentschap van Trump, vertelden ze aan ABC News. “Het is heel lastig als satire de waarheid wordt”, aldus Stone en Parker. “We konden het gewoon niet bijhouden. Wat er in het echt gebeurde was nog veel grappiger dan wij konden verzinnen”, aldus Parker.

Geen Trump meer

Bij South Park gingen ze er, net als veel mensen, vanuit dat Hillary Clinton de Amerikaanse verkiezingen zou winnen. Parker en Stone waren dus genoodzaakt hun script als een razende om te gooien toen Trump won. “We hebben besloten om het een soort van achter ons te laten”, zeggen de makers nu. Per direct en helemaal afstand doen van de grappen met Mr. Garrison lijkt moeilijk, maar het ziet ernaar uit dat de grappen in ieder geval naar de achtergrond verdwijnen.