Aretha Franklin, The Queen Of Soul, overleed recent en voor alle fans was haar uitvaart, met alle toeters en bellen, live te volgen. Het leverde schitterende momenten op én een paar schandaaltjes.

Article continues after the ad

Ariana Grande nam één van Aretha Franklins bekendste nummers onder handen: (You Make Me Feel Like) A Natural Woman. Aanvankelijk kreeg de wereldster veel kritiek op haar korte jurkje, maar dit verdween al snel naar de achtergrond.

Grandes optreden werd in de Verenigde Staten overschaduwd door verschillende schandalen. Oud-president Bill Clinton keek wel érg liefdevol naar de zangeres…

Maar een nog veel grotere ophef veroorzaakte bisschop Charles Ellis, die wel héél familiair werd toen de zangeres klaar was. 

De bisschop had na de stream heel wat uit te leggen, en bood zijn excuses aan. Volgens hem was het absoluut niet de bedoeling om de zangeres te bepotelen.

Kom op, heren, een beetje r-e-s-p-e-c-t, alsjeblieft.

Marathonuitvaart

De dienst voor Aretha Franklin duurde in totaal ruim 6,5 uur. Naast veel toespraken, van o.a. Barack Obama en Bill Clinton, was de dienst natuurlijk uiterst muzikaal. Stevie Wonder zong zijn nummer As, dat we in Nederland waarschijnlijker beter kennen van de versie van George Michael en Mary J. Blige.

Chaka Khans laatste groet aan Aretha Franklin was het gospelnummer Goin’ Up Yonder, van Tramaine Hawkins.

Jennifer Hudson (Dreamgirls, Winnie Mandela, American Idol) bracht een schitterende versie van Amazing Grace ten gehore. Naar verluidt zal Hudson de rol van Aretha Franklin spelen in een film die nog moet verschijnen.

Aretha Franklin overleed twee weken geleden, na een kort ziekbed. Verschillende artiesten brachten de afgelopen weken al een eerbetoon aan de Queen Of Soul. Ariana Grande deed het in de Tonight Show en Madonna op de VMA’s (soort van...). De uitvaart werd voor alle fans gelivestreamd en werd op verschillende kanalen uitgezonden.