Wie dacht dat Johan Derksen vrijdag in Veronica Inside zijn excuses zou gaan aanbieden na omstreden homo-opmerkingen, komt bedrogen uit. Vergeet het maar! Wel reageert Johan op de hashtag #SorryJohan, die volgens hem bestaat uit ‘huilverhalen’.

Waar alle ophef om ging? Onder meer door een eerder uitspraak van Johan Derksen, naar aanleiding van een brandbrief die twee homoseksuele voetballers naar de KNVB stuurden. Die vonden de voetbalwereld nogal homofoob. Johan, even later: “We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.”
 

Coming out

Er sloop gisteren toch nog een beetje empathie in de woorden van Johan. Hij zei namelijk: “Ik heb makkelijk praten als hetero. Het zal best een worsteling zijn voor jonge homo’s, om uit de kast te komen.” Ook vond hij de hashtag #SorryJohan, waarin lhbti’ers hun heftige coming out-verhalen deelden, maar bestaan uit ‘huilverhalen van homo’s die in de slachtofferrol kruipen’.
 

De voetbalanalist, die wel vaker relletjes veroorzaakt, benadrukte nog even dat hij absoluut geen homofoob is. “Onze grappen zijn van een bedenkelijk niveau, maar niet haatdragend.” #SorryJohan liep zelfs zó hoog op, dat minister Van Engelshoven (Emancipatie) met Johan in gesprek wilde, maar volgens hem wil ze niet in de uitzending van Veronica Inside komen.
 

#SorryJohan

De hashtag maakte nogal wat los. Twitter ontplofte zowat van de emotionele coming out-verhalen. Zelfs Netflix deed een duit in het zakje! Na de uitzending reageerden veel kijkers alsnog woedend op Johan Derksen, ook namen sommigen het voor hem op.
 

 

 

 

 

Recent kwam het nieuws naar buiten dat het oude programma van de heren van Veronica Inside, Voetbal Inside van RTL, een nieuwe presentator krijgt: Humberto Tan

Door een blessure van Dan Karaty leek de finale van Boxing Stars in het water te vallen. Er ís een vervanger voor hem gevonden, maar... die blaakt niet echt van het zelfvertrouwen!

Dan Karaty plaatste zich eigenlijk voor de finale van Boxing Stars, maar moet helaas verstek laten gaan. De presentator/choreograaf heeft een scheurtje in zijn biceps, wat het uitdelen van ferme stoten nogal lastig maakt…

In RTL Boulevard gaf Karaty gisteren aan dat hij enorm gefrustreerd was omdat hij niet kon meedoen in de finale. Vandaag werd bekend dat oud-wielrenner Michael Boogerd Karaty’s plaats in de finale lichtgewicht overneemt. De atleet heeft er zelf… geen enkel vertrouwen in! Wat?
 

 

Tweede ronde

In de Ochtendshow Met Giel, op Radio Veronica, verklapte Boogerd dat hij gisteravond laat nog een belletje kreeg. Hoewel ‘Boogie’ nauwelijks heeft kunnen trainen, en helemaal niet in vorm is, doet hij vanavond tóch mee! Michael verwacht ‘dat het niet veel beter is dan vorige week’ (toen verloor hij van Dan Karaty), maar ‘ik kan nou eenmaal moeilijk nee zeggen.’ Het was een... opmerkelijk gesprek!

Dat wordt vanavond vast een spannende match tegen Rein van Duivenboden! Zijn bereidheid om het programma te redden, ten koste van talloze treffers op zijn giechel, verdient wel applaus! Chapeau, Michael!

Natuurlijk worden er vanavond nóg twee finales gebokst. In de categorie zwaargewicht nemen Juvat Westendorp en Joey ‘Matsoe Matsoe’ Spaan het tegen elkaar op. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Saar Koningsberger om de eer.

Hoewel de kijkcijfers van Boxing Stars nog niet top zijn, mede door de twijfelachtige sportmentaliteit van sommige deelnemers, hopen we toch op een tweede seizoen. Mits RTL werk maakt van deze vlammende match-ups! Ding-ding!

Foto: RTL/Andy Tan
 

De keurige NPO-show Heel Holland Bakt heeft vermoedelijk voor het eerst in haar geschiedenis een relletje te pakken! En het is serieus, zeker geen gebakken lucht. Waar de ophef om gaat? Een van de nieuwe kandidaten blijkt helemaal geen ‘amateurbakker’ te zijn.

Een gloednieuwe HHB-seizoen, altijd genieten natuurlijk. Heerlijke baksels, André van Duin die jurylid Janny op een leuke manier belachelijk maakt; het zat er allemaal weer in. Zondag werd het startschot gegeven (met maar liefst 500 kandidaten) en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij.

'Beeldend kunstenaar'

Kandidaat Maroeska Metz (59) is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar, zo introduceerde het programma haar. Toch schuilt er iets meer achter Maroeska. Ze bracht namelijk een kookboek uit en is ook cateraar on the side. Hoe dan?!
 


Zo heet ook haar kookboek, Hoe Dan?!, een tien jaar oud recepten-epistel met kekke foto's dat in september opnieuw uitkwam. Sommigen vinden dat Maroeska dus een streepje voor heeft op de rest van de kandidaten, die zeker wél amateurs zijn. Onzin, zo vindt ze zelf.

“Heel vervelend”

Maroeska omschrijft zichzelf als “absoluut een hobbykok”, zo onthult NU.nl. “Ik vind de suggestie dat ik een voorsprong heb op de andere kandidaten heel vervelend”, begint ze. “Dat is niet zo, ik ben geen professional. Ik heb nog nooit aan een bakwedstrijd meegedaan.”


Omroep MAX reageert

Zelfs Omroep MAX, die Heel Holland Bakt maakt, voelde zich genoodzaakt te reageren op deze rel voordat 'ie volledig aanbrandt. “Het boek van Maroeska is een kookboek en geen bakboek”, zo reageert een woordvoerder. “Naast haar werk als ontwerper, heeft zij net als de andere kandidaten een liefde voor bakken en koken.” Hmm… wordt ongetwijfeld vervolgd!

Heel Holland Bakt is elke zondag rond 20.30 uur te zien op NPO 1. Maroeska is nog in de race!