We zagen de Men in Black vijf jaar voor het laatst in 2012. Maar Sony werkt momenteel aan een spin-off die de komische sciencefictionreeks weer op de kaart moet zetten!

Article continues after the ad

Kassucces

De Men in Black maakten hun filmdebuut in 1997. In deze verfilming van de gelijknamige strip spelen Will Smith en Tommy Lee Jones twee agenten die gespecialiseerd zijn in criminaliteit die gepleegd wordt door buitenaardse wezens. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, moet dit politieduo er ook nog voor zorgen dat het bestaan van de aliens geheim blijft! De sciencefictionkomedie bleek een kassucces en er verschenen twee iets minder succesvolle vervolgen.

Spielberg

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat Will Smith en Tommy Lee Jones opnieuw in de strakke zwarte pakken zullen kruipen, heeft Sony nog grote plannen met de reeks. Het scenario voor een spin-off ligt zelfs al klaar! Dat is geschreven door Matt Holloway en Art Marcum, die eerder tekenden voor het script van films als Iron Man en Transformers the Last Knight. Niemand minder dan Steven Spielberg zal op de rol staan als uitvoerend producent. De film heeft ook al een releasedatum: op 17 mei 2019 zal de film in Amerika in première gaan.

'Nieuwe start'

Walter Parkes, die de spin-off produceert, vertelde tegen Deadline: “Art en Matt hebben een scenario geschreven dat niet alleen trouw is aan het origineel, maar de serie ook een nieuwe start geeft.” In de nieuwe Men In Black-film volgen we een aantal agenten dat internationaal opereert en gespecialiseerd is in buitenaardse dreigingen die een gevaar zijn voor de hele planeet. Eerdere plannen over een mogelijke cross-over met de 21 Jump Street-reeks gaan hiermee voorlopig even in de koelkast.