Venom
Venom

Het lijkt erop dat Sony heel sneaky een releasedatum voor Venom 2 heeft aangekondigd, zonder de film daadwerkelijk bij naam te noemen. De filmstudio liet gisteren ineens weten twee nieuwe Marvel-produkties uit te brengen in 2020; de eerste op 10 juli, en de tweede op 02 oktober. Grote studio’s kondigen al vaker tot ver in de toekomst releasedatums aan, om bepaalde weken zo vast te ‘reserveren’ en zo te voorkomen dat andere studio’s in dezelfde week met een grote nieuwe release komen. Maar met deze twee nieuwe releases is het vrij eenvoudig te ontcijferen om welke films het gaat.

 

De eerste releasedatum is hoogstwaarschijnlijk voor Morbius The Living Vampire. Vorige week lieten we je al een filmpje zien van Jared Leto die zijn vlassige baardje ging afscheren om te beginnen aan de opnames van deze film. Aangezien de opnames nu in volle gang zijn is een releasedatum van zomer 2020 zeer waarschijnlijk. En dat betekent automatisch dat die andere datum voor Venom 2 zou zijn. Deze slijmerige Spider-Man spin-off doet het ondanks vernietigende recensies veel beter dan wie dan ook verwacht had, dus logisch dat Sony zo snel mogelijk met een vervolg wil komen.

 

Of wordt het toch iets anders?

Theoretisch is de kans aanwezig dat Sony voor die releasedatum van 2 oktober 2020 een nieuwe Spider-verse titel gepland heeft staan. De studio heeft immers grote plannen met allerlei bijrolpersonages uit de verhalen van Spider-Man; zo staan er films op de planning rond The Black Cat, Silver Sable en Kraven The Hunter. Alleen na het daverende succes van Venom zou Sony wel gek zijn om daar niet eerst op voort te borduren. De door Woody Harrelson gespeelde schurk Carnage werd ook al vast geïntroduceerd aan het eind van de eerste film, en Tom Hardy is vastgelegd voor tenminste drie films. Dus neem het maar vast van ons aan, dat de tweede Venom-film begin oktober 2020 de bioscoopdoeken komt onderslijmen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.