Venom
Venom

Het lijkt erop dat Sony heel sneaky een releasedatum voor Venom 2 heeft aangekondigd, zonder de film daadwerkelijk bij naam te noemen. De filmstudio liet gisteren ineens weten twee nieuwe Marvel-produkties uit te brengen in 2020; de eerste op 10 juli, en de tweede op 02 oktober. Grote studio’s kondigen al vaker tot ver in de toekomst releasedatums aan, om bepaalde weken zo vast te ‘reserveren’ en zo te voorkomen dat andere studio’s in dezelfde week met een grote nieuwe release komen. Maar met deze twee nieuwe releases is het vrij eenvoudig te ontcijferen om welke films het gaat.

Article continues after the ad

 

De eerste releasedatum is hoogstwaarschijnlijk voor Morbius The Living Vampire. Vorige week lieten we je al een filmpje zien van Jared Leto die zijn vlassige baardje ging afscheren om te beginnen aan de opnames van deze film. Aangezien de opnames nu in volle gang zijn is een releasedatum van zomer 2020 zeer waarschijnlijk. En dat betekent automatisch dat die andere datum voor Venom 2 zou zijn. Deze slijmerige Spider-Man spin-off doet het ondanks vernietigende recensies veel beter dan wie dan ook verwacht had, dus logisch dat Sony zo snel mogelijk met een vervolg wil komen.

 

Of wordt het toch iets anders?

Theoretisch is de kans aanwezig dat Sony voor die releasedatum van 2 oktober 2020 een nieuwe Spider-verse titel gepland heeft staan. De studio heeft immers grote plannen met allerlei bijrolpersonages uit de verhalen van Spider-Man; zo staan er films op de planning rond The Black Cat, Silver Sable en Kraven The Hunter. Alleen na het daverende succes van Venom zou Sony wel gek zijn om daar niet eerst op voort te borduren. De door Woody Harrelson gespeelde schurk Carnage werd ook al vast geïntroduceerd aan het eind van de eerste film, en Tom Hardy is vastgelegd voor tenminste drie films. Dus neem het maar vast van ons aan, dat de tweede Venom-film begin oktober 2020 de bioscoopdoeken komt onderslijmen.