Wordt Daryl van zijn troon gestoten als meest rustieke zombiekiller van The Walking Dead? Het zou zomaar kunnen. De langharige held krijgt namelijk gezelschap van een andere langharige held: Sons of Anarchy-acteur Ryan Hurst.

Article continues after the ad

Beta

Entertainmentwebsite The Wrap meldt dat Hurst een terugkerende rol krijgt in de zombieserie. Hij speelt Beta: de onderbevelhebber een (zoveelste) groep doorgedraaide idioten genaamd The Whisperers. Deze roedel zombiekillers draagt walkerhuid om onopgemerkt tussen de ondoden te kunnen wandelen. 

Samantha Morton, die je wellicht kent van Fantastic Beasts and Where To Find Them, speelt leider Alpha. Cassidy McClincy (van Ozark) haar dochter. 

Opie

Hurst werd bekend door zijn rol als Opie in Sons of Anarchy. Opie is de enigszins getroebleerde beste vriend van Jax Teller; leider van The Sons. Ook was ‘ie te zien in horrorshow Bates Motel.

Exit Andrew

The Walking Dead keert dinsdag 9 oktober om 22:00 uur terug op FOX. Het is het laatste seizoen voor Andrew Lincoln, die al negen delen lang leider Rick voor zijn rekening neemt. De acteur blijft vrij vaag over zijn vertrek en noemt zijn familie de grootste reden dat ‘ie stopt. Een eventuele terugkeer sluit Lincoln overigens niet uit: “blijf mij scripts sturen, dan houd ik een oogje in het zeil!”