Onze favoriete motorbazen van Sons of Anarchy blazen tien kaarsjes uit. Reden om eens te kijken naar de meest gruwelijke, schokkende en bloederige momenten uit 7 seizoenen Sons of Anarchy (in afwachting van spin-off Mayans MC). Oh en we zeggen het nog even voor de vorm, maar: spoiler alert!

Jax vermoordt Gemma

(seizoen 7, aflevering 12)

Tja, dit moest er ooit van komen, maar dat maakt het niet minder heftig. Wanneer Jax (Charlie Hunnam) eindelijk weet wat er echt met Tara gebeurde, confronteert hij moeder Gemma (Katey Sagal). Sommige fans vonden dat de show hier een stapje te ver ging. 

School shooting

(seizoen 6, aflevering 1)

Een heftige en pijnlijke scène. Een elfjarig jochie loopt met een SAMCRO-geweer een school binnen en vermoordt een groep scholieren. We denken hierbij natuurlijk meteen aan de 'echte' school shootings in de VS.

    

Verkrachting Gemma

(seizoen 2, aflevering 1)

SOA staat bekend om zijn extreme en enorm grafische scènes. Deze, waarin Gemma wordt mishandeld en verkracht door twee gemaskerde extremisten, is nog altijd erg moeilijk te verteren.

    

Gemma vermoordt Tara

(seizoen 6, aflevering 13)

Gemma was in de volle overtuiging dat Jax door Tara in de bak zou belanden. Haar mama-instinct nam het over en in een van de bloederigste SOA-scènes ooit, zien we hoe Gemma een vleesvork in het hoofd van Tara steekt (die al half-dood was). 

Clay versus Gemma

(seizoen 4, aflevering 10)

Clay en Gemma's huwelijk bereikte hier hét kookpunt. Beiden hadden ze info over de ander die Jax niet te weten mocht komen. Wat volgt is een gigantisch gevecht, dwars door de huiskamer. Heftig.

    

Clay gaat loco

(seizoen 6, aflevering 9)

Clay, vastberaden om opgenomen te worden in het mentale gedeelte van de gevangenis, laat zichzelf gaan en verandert in een psychopaat. De scène, waarin Clay bazelt over 'pussy' en iemands neus eraf hapt, was een favoriet van acteur Ron Perlman.    

Tig vermoordt Donna

(seizoen 1, aflevering 12)

De grootste miscommunicatie ooit? Tig, in de volle overtuiging dat Opie dood moest, vergat zijn mobieltje. Clay probeerde hem nog te bellen met de boodschap dat het allemaal een misverstand was. Arme Donna, Opie's vrouw, zat in de 'verkeerde' auto en werd door Tig aangezien voor Opie.  

Tara faket een miskraam

(seizoen 6, aflevering 7)

Een psycho-move van Tara: ze verstopte een bloedzakje onder haar kleding en ramde zichzelf tegen een bureau. Waarom? Zodat ze kon zeggen dat schoonmoeder-lief verantwoordelijk was voor haar miskraam.

Opie's dood

(seizoen 5, aflevering 3)

De dood van Opie, het blijft hartverscheurend om te zien. Zijn laatste actie was een ultieme daad van vriendschap: hij offerde zichzelf op voor Jax. "I got this!" We zullen het nooit vergeten! Opie-fans die nog steeds niet zijn bijgekomen, kunnen acteur Ryan Hurst zien in het nieuwe seizoen van The Walking Dead.    

Dawn levend verbrand

(seizoen 5, aflevering 1)

Gangster Pope liet in een bizarre wraakactie Tigs dochter Dawn levend verbranden. Deze actie, een reactie op de dood van zijn eigen dochter, is nog altijd even eng als beklemmend. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.