Onze favoriete motorbazen van Sons of Anarchy blazen tien kaarsjes uit. Reden om eens te kijken naar de meest gruwelijke, schokkende en bloederige momenten uit 7 seizoenen Sons of Anarchy (in afwachting van spin-off Mayans MC). Oh en we zeggen het nog even voor de vorm, maar: spoiler alert!

Jax vermoordt Gemma

(seizoen 7, aflevering 12)

Tja, dit moest er ooit van komen, maar dat maakt het niet minder heftig. Wanneer Jax (Charlie Hunnam) eindelijk weet wat er echt met Tara gebeurde, confronteert hij moeder Gemma (Katey Sagal). Sommige fans vonden dat de show hier een stapje te ver ging. 

School shooting

(seizoen 6, aflevering 1)

Een heftige en pijnlijke scène. Een elfjarig jochie loopt met een SAMCRO-geweer een school binnen en vermoordt een groep scholieren. We denken hierbij natuurlijk meteen aan de 'echte' school shootings in de VS.

    

Verkrachting Gemma

(seizoen 2, aflevering 1)

SOA staat bekend om zijn extreme en enorm grafische scènes. Deze, waarin Gemma wordt mishandeld en verkracht door twee gemaskerde extremisten, is nog altijd erg moeilijk te verteren.

    

Gemma vermoordt Tara

(seizoen 6, aflevering 13)

Gemma was in de volle overtuiging dat Jax door Tara in de bak zou belanden. Haar mama-instinct nam het over en in een van de bloederigste SOA-scènes ooit, zien we hoe Gemma een vleesvork in het hoofd van Tara steekt (die al half-dood was). 

Clay versus Gemma

(seizoen 4, aflevering 10)

Clay en Gemma's huwelijk bereikte hier hét kookpunt. Beiden hadden ze info over de ander die Jax niet te weten mocht komen. Wat volgt is een gigantisch gevecht, dwars door de huiskamer. Heftig.

    

Clay gaat loco

(seizoen 6, aflevering 9)

Clay, vastberaden om opgenomen te worden in het mentale gedeelte van de gevangenis, laat zichzelf gaan en verandert in een psychopaat. De scène, waarin Clay bazelt over 'pussy' en iemands neus eraf hapt, was een favoriet van acteur Ron Perlman.    

Tig vermoordt Donna

(seizoen 1, aflevering 12)

De grootste miscommunicatie ooit? Tig, in de volle overtuiging dat Opie dood moest, vergat zijn mobieltje. Clay probeerde hem nog te bellen met de boodschap dat het allemaal een misverstand was. Arme Donna, Opie's vrouw, zat in de 'verkeerde' auto en werd door Tig aangezien voor Opie.  

Tara faket een miskraam

(seizoen 6, aflevering 7)

Een psycho-move van Tara: ze verstopte een bloedzakje onder haar kleding en ramde zichzelf tegen een bureau. Waarom? Zodat ze kon zeggen dat schoonmoeder-lief verantwoordelijk was voor haar miskraam.

Opie's dood

(seizoen 5, aflevering 3)

De dood van Opie, het blijft hartverscheurend om te zien. Zijn laatste actie was een ultieme daad van vriendschap: hij offerde zichzelf op voor Jax. "I got this!" We zullen het nooit vergeten! Opie-fans die nog steeds niet zijn bijgekomen, kunnen acteur Ryan Hurst zien in het nieuwe seizoen van The Walking Dead.    

Dawn levend verbrand

(seizoen 5, aflevering 1)

Gangster Pope liet in een bizarre wraakactie Tigs dochter Dawn levend verbranden. Deze actie, een reactie op de dood van zijn eigen dochter, is nog altijd even eng als beklemmend. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.