Janine Abbring heeft indruk gemaakt met Zomergasten. Dinsdagavond won de presentatrice er de Sonja Barend Award voor. Haar gesprek met burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is daarmee uitgeroepen tot het beste tv-interview van het jaar.

Article continues after the ad

Abbring won 'tot haar eigen verbazing'. ''Het is vreemd om dit te vieren met afgelopen zaterdag in het achterhoofd'', zei Janine verwijzend naar Van der Laans uitvaart. ''Ik ben natuurlijk heel trots, maar het is ook heel erg dubbel.'' De presentatrice is er vooral trots op dat Eberhard en zijn familie erg tevreden waren over de uitzending.

Naamgever

Janine, die nog wel een seizoen Zomergasten wil doen, kreeg in De Wereld Draait Door de prijs uit handen van naamgever Sonja Barend. De presentatrice versloeg Wilfried de Jong die koning Willem-Alexander interviewde ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag en Jeroen Pauw die in gesprek ging met Diederik Samsom in Vijf jaar later.

Eerstejaars

Het was de negende keer dat de VARAgids de prijs organiseerde. Pauw won de award twee keer eerder. De Jong werd meerdere keren genomineerd in voorgaande jaren, maar mocht de prijs nooit mee naar huis nemen.

Voor Abbring was het de eerste keer dat ze was genomineerd. ''De eerstejaars wint het van de vedettes'', zei DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk daarover.

Mooie week

Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat Janine een prijs krijgt. Afgelopen donderdag won ze de Gouden Televizier-Ring met Zondag met Lubach. Abbring is eindredacteur van het satirische programma. ''Het kan alleen maar bergafwaarts gaan vanaf hier'', grapte Janine nog.

Terugzien?

De aflevering gemist? Hieronder kun je een indruk opdoen. Liever de volledige aflevering zien? Dat kan alleen vandaag (!) nog. Je vindt 'm hier.