Sonja Bakker

Sonja Bakker zit in een lastig parket! Nadat de dieetexpert werd beschuldigd van plagiaat is haar Instagram-account offline gehaald. Bakker heeft nog niet gereageerd.

RTL Boulevard onderzocht de Instagram- en Facebook-pagina’s van Sonja Bakker en vond heel wat recepten die rechtstreeks van andere pagina’s afkomstig waren. De recepten zijn inmiddels verdwenen van Facebook, maar na een flink aantal rapportages is het Instagram-account van Bakker opgedoekt.

De Instagram-pagina van de dieetkoningin liftte recepten van kleine foodbloggers, maar óók gerechten van BBC Food, inclusief foto’s maar zonder bronvermelding. Het betekent niet per se dat Sonja zélf recepten van anderen loopt te ‘bakkeren’, het kan heel goed om een werknemer van Bakker gaan, maar voor de bekende afvalgoeroe ziet het er natuurlijk niet goed uit.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Sonjabakkeren

Sonja Bakker beleeft momenteel sowieso een turbulente periode. Ze lijkt weer samen met haar vriend Barry, die volgens de Telegraaf eerder veroordeeld werd voor mishandeling van Bakker. Later vertrok het stel tóch weer samen naar Ibiza, waar Albert Verlinde nogal wat vraagtekens bij plaatste.

Hopelijk geeft Sonja Bakker snel opheldering over de gebeurtenissen op haar social media-accounts.