De Sonic The Hedgehog-film begint steeds meer vorm te krijgen! Jim Carrey, de man met het rubberen gezicht, speelt waarschijnlijk een hoofdrol!

Article continues after the ad

Volgens de Amerikaanse site Deadline onderhandelt Carrey met Paramount om een hoofdrol in de film te spelen. Als ze er samen uitkomen, dan speelt Carrey Sonics aartsvijand Dr. Eggman/Robotnik!

In de verschillende Sonic-games probeert Eggman telkens de wereld te veroveren, met de meest bizarre plannen. De blauwe egel en zijn vrienden hebben hun handen vol aan de gestoorde professor.

Hoewel Jim Carrey meestal (komische) heldenrollen speelde (Ace Ventura, The Mask), was hij ook al een paar keer te zien als schurk. In The Cable Guy speelt hij een geflipte monteur, en in Batman Forever speelt hij de bizarre Riddler. In de Sonic-film ligt zijn rol waarschijnlijk niet heel ver van die uit Batman Forever.

Eerder werd al bekend dat James Marsden (X-Men, Westworld) een hoofdrol in de film krijgt. Hij speelt een politieagent die samenwerkt met Sonic om Eggman te stoppen. Tika Sumpter (Ride Along, Southside With You) krijgt de vrouwelijke hoofdrol, maar de inhoud ervan is nog niet bekend.

Sonic zelf (en zijn dierenvrienden) komen trouwens uit de computer. De Sonic-film mixt ‘live-action’-beelden met computeranimaties. Wie de stemmen van Sonic, en bijvoorbeeld Amy, Tails en Knuckles inspreekt is nog niet bekend.

De Sonic The Hedgehog-film staat gepland voor het najaar van 2019.