Will Ferrell

GOOD EVENING EUROPE! We krijgen dit jaar helaas géén officieel Eurovisie Songfestival, maar een afgeslankt, hopelijk net zo spetterend alternatief. Netflix komt volgende maand echter met die langverwachte Songfestival-comedy en dat kunnen we nu natuurlijk goed gebruiken!

Article continues after the ad

En ja, dan bedoelen we die comedy waarvoor Anchorman-held Will Ferrell vorig jaar stiekem zou hebben gefilmd tijdens de grote Songfestivalfinale in Tel Aviv. De acteur maakt volgens Shownieuws vanavond, in Graham Nortons Songfestivalspecial, bekend dat Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga vanaf 26 juni op Netflix staat!


Waar gaat de film over?

In deze feelgood-comedy spelen Will en Rachel McAdams de IJslandse zangers Lars Erickssong en Sigrit Ericksdottir. Die krijgen de kans van hun leven wanneer ze voor hun land - én voor het oog van honderden miljoenen kijkers - mogen afreizen naar het Eurovisie Songfestival. 

Cast

Het verhaal blijft verder nog een beetje vaag. Een eerste trailer kan gezien de releasedate echter niet ver weg zijn! Verder mogen we trouwens ook Graham Norton himself verwachten. Die speelt ook een rol als... nou ja, himself. De talkshowhost is naast presentator ook de legendarische, heerlijk venijnige Songfestivalcommentator voor Engeland. Die is dus perfect op zijn plek in zo'n film. Pierce Brosnan, Dan Stevens en Demi Lovato maken de cast compleet.