Stefania Liberakakis

De finale van het Eurovisie Songfestival wordt extra spannend voor de Nederlandse Stefania Liberakakis. Vlak vóór de show heeft zangeres last van stemproblemen.

Naast Jeangu Macrooy doet er nóg een landgenoot mee aan het Eurovisie Songfestival. Stefania Liberakakis vertegenwoordigt Griekenland, met het aanstekelijke dansnummer Last Dance. Het optreden valt met name op door de special effects: Stefania lijkt te dansen met onzichtbare mensen!

 

Article continues after the ad

Na een drukke Songfestival-week dreigt er toch een zwart scenario voor Stefania: de zangeres kampt vlak voor de finale met stemproblemen! In Shownieuws vertelt ze dat haar stem er zo langzamerhand wel klaar mee is. “Mijn stem denkt meer: Houd je mond, ik wil niet meer! Maar ik denk: Nee! Blijf praten, blijf zingen!”

Redt Stefania de finale?

Om haar optreden niet in het water te laten vallen doet Stefania twee uur stemoefeningen voor elk optreden. De finale van vanavond is al haar tweede show van vandaag, dus waarschijnlijk is ze ergens wel blij als het straks afgelopen is. Karin Bloemen fronst waarschijnlijk haar wenkbrauwen, want zij vond het liedje van Stefania “wel erg makkelijk.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Stefania treedt vanavond op als tiende act; Jeangu Macrooy zien we pas tegen het einde van het Eurovisie Songfestival, als 23ste artiest.

De finale van het Eurovisie Songfestival is vanaf 21:00 uur te zien op NPO1.