Regisseurs Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2021 gaat de boeken in als één van de beste edities ooit! Nu was dit niet gelukt zonder regisseurs Marc Pos en Marnix Kaart. Bij Humberto gaven ze een bijzonder inkijkje in de gang van zaken, en dat leverde ze diverse complimenten op! 

Article continues after the ad

Zo legden ze onder andere uit met welke moeilijkheden ze afgelopen maanden moesten dealen. 

Opruimen en opbouwen

Het lastigste van alles is de wissels tussen de diverse optredens. "De tijd tussen de postcards is slechts 40 seconden. In die 40 secondes moet alles erin en eruit", zo legt Marc Post aan Humberto Tan uit. "Dat waren 30 jongens van de stagecrew die dat deden op de seconde." Alles werd uit de kast getrokken om dit allemaal te regelen, maar met succes!

Oefenen met de camera's

In de finale ging namelijk alles flawless. En dat terwijl dat bij de laatste repetitie nog niet zo was. "Bij de generale haalden we er vijf niet. Vijf overgangen haalden we niet. In theorie als we dat niet halen, moet je naar Chantal in de greenroom. Eén keer kan nog wel, maar als je dat vijf keer gaat doen in een show, gaat het ritme hard onderuit." 

"Alles is bedacht"

En over 'ritme' gesproken; of je nu kijkt naar het geweldige optreden van Davina Michelle of de minstens net zo indrukwekkende performance van Glennis: alles is gestaged. "Je ziet links alle kleurtjes gaan en dat zijn elke keer de camerawissels. Dat hebben we van tevoren voor alle nummers elk shot op de maat, tel bedacht. Iedere frame is al verantwoord." Daar moesten ze behoorlijk wat tijd voor uit trekken. "We hebben elke dag van 8 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts. Alleen met 5 mei waren we vrij." 

Beluister hieronder het volledige interview.


Lofuitingen

De kijkers waren vol lof over de kunnen van deze mannen, zo lieten ze na de uitzending van Humberto weten. "Het zou me niets verbazen als ze nu voor de Super Bowl worden gevraagd." 

Humberto gemist? Bekijk de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.