Opening Songfestival

Koos van Plateringen en Zapp-collega Fenna Ramos hebben zojuist het Songfestival-seizoen 2021 geopend. Op een speciale gelegde turquoise loper verwelkomden ze alle acts in Rotterdam, en uiteraard kon onze trots Jeangu niet ontbreken.

Article continues after the ad

Eén voor één druppelden de artiesten – uiteraard geheel coronaproof – binnen om zich voor te stellen aan het publiek en de genodigde pers. 

Voorbereiding Jeangu

En natuurlijk moeten we even stilstaan bij Jeangu. "Ik stel aan jullie voor de man die hier staat met onze Nederlandse vlag: Jeangu Macrooy", introduceert Koos van Plateringen hem in zijn beste Engels. Direct wil Koos weten hoe hij zich voelt na zijn twee spannende repetities. "Het gaat goed met ons. Tijdens de eerste repetitie waren we nog overweldigd, maar de tweede keer waren we vol vertrouwen en voelden we ons op ons gemak. We zijn blij hoe het verhaal wordt verteld door de camera's. Het gaat nu nog om de kleine details."

Jeangu Macrooy


Griekse delegatie maakt zich klaar

Ook de Grieks-Nederlandse Stefania Liberakakis, die in 2016 deelnam voor Nederland aan de kinderversie, is er klaar voor. "Het was echt zo cool en leuk. Het is zo'n groot podium, maar het voelde goed om daar weer te staan", blikt zij terug. En dat kunnen haar dansers alleen maar beamen. "Zij is perfect. Ze is makkelijk om mee te werken en altijd als er iets is waar ze nog aan moet werken, doet ze dat de dag daarna al helemaal perfect." 


Corona gooit roet in het eten

De 'red carpet' of in dit geval de 'turquoise carpet' staat bekend als dè opening van het Songfestival-festijn. Helaas voor landen als Polen, Roemenië, Malta en IJsland liep het in de soep! Een lid uit de delegatie van Polen liep eerder deze week corona op, en vandaag testte ook een lid van de IJslandse delegatie positief. Aangezien Malta en Roemenië in hetzelfde hotel slapen, besloten zij de grote opening over te slaan. Of de positieve test voor een land van invloed is op hun deelname, is nog onbekend.

Gelukkig kregen we wel alvast een sneak peek van deze bijzondere act van Duitsland...

Nu al helemaal in de sfeer? Nog even geduld. Op 18, 20 en 22 mei is het Songfestival vanaf 21.00 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.