Snowpiercer op Netflix

Een week voordat het tweede seizoen van Snowpiercer in Amerika begon, werd het derde seizoen alvast aangekondigd. De makers wisten hoe spannend seizoen 2 zou eindigen en dat we zouden smeken om meer! Gelukkig weten we al het een en ander daarover. Dit is alles dat je moet weten over Snowpiercer seizoen 3.

Let op! Dit artikel zit vol met spoilers voor Snowpiercer seizoen 1 en 2.

Het tweede seizoen van Snowpiercer eindigde op spectaculaire wijze. Nadat Layton wist te ontsnappen uit handen van de sadistische Wilford, ging hij op zoek naar Melanie. Met de hulp van Josie en haar nieuwe superkrachten lukte het hem om tien treinstellen te stelen. Hij was echter te laat om zijn voormalige vijand te redden en ontdekte dat Melanie zichzelf had opgeofferd door de kou in te lopen. Ze had nog wel belangrijke informatie achtergelaten die bewijst dat de ijskoude wereld langzaam warmer wordt.  

 

Article continues after the ad

Wanneer verschijnt het derde seizoen van Snowpiercer?

We willen natuurlijk weten hoe dit verder gaat en wanneer het derde seizoen verschijnt. Daar is jammer genoeg nog helemaal niks over bekend. Het is zelfs lastig om de releasedatum van Snowpiercer seizoen 3 te voorspellen.

Het eerste seizoen verscheen in mei 2020 en het tweede seizoen in januari 2021. Kunnen we de nieuwe afleveringen dan verwachten in januari 2022? Of verschijnen ze misschien eerder? Wat we in ieder geval weten is dat de opnames van het derde seizoen al in maart zijn begonnen.   

 

Wat weten we over de opnames?

Ondanks de coronamaatregelen in Amerika gaan de opnames van films en series gewoon door. Dat gaat gepaard met strenge regels en het heeft wel gevolgen voor Snowpiercer: Seizoen 3. Executive producer Becky Clements vertelde in een interview met Deadline over de maatregelen. Volgens haar zijn ze vooral beperkt in het aantal acteurs dat tegelijkertijd op de set staat. "Hebben we zes acteurs nodig voor deze scène? Of is het net zo effectief met drie mensen?"

Voor de verhaallijnen heeft het geen gevolgen. “We hebben wel wat dingen veranderd, maar we hebben nog geen verhaallijnen moeten laten vallen. Het gaat alleen om de hoeveelheid mensen in dezelfde ruimte.” 

 

Leeft Melanie Cavill (Jennifer Connelly) nog?

Voor het derde seizoen doen alle castleden mee. Daveed Diggs, Sean Bean, Alison Wright, Jennifer Connelly… Jennifer Connelly?! Ja, ondanks haar dood is onze favoriete ijskoningin weer van de partij. Betekent dit dat Melanie de ijskoude wereld van Snowpiercer heeft overleefd? Hoe dan?!

Is ze misschien door andere overlevenden gevonden? Of heeft ze ergens een schuilplaats gevonden? Zien we haar terug in flashbacks? Het kan allemaal. Becky Clements houdt haar lippen stijf op elkaar. "We zijn blij dat Melanie meedoet aan seizoen 3," is het enige wat ze wilde zeggen. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Nieuwe passagiers

De trein krijgt er daarnaast een nieuwe reiziger bij. Archie Panjabi uit The Good Wife en Blindspot zal een belangrijke rol spelen in het nieuwe seizoen. "We hebben een belangrijk, nieuw personage in seizoen 3 en een paar kleinere personages, die meer informatie zullen geven over de wereld." 

 

Wat weten we over het verhaal?

De cast van Snowpiercer seizoen 3 roept gelijk twee belangrijke vragen op. Hoe zit het nou precies met Melanie na de finale van seizoen 2? En wat voor rol gaat Archie Panjabi spelen? Daar kunnen we dus niks over vertellen. Over het verhaal van het derde seizoen lichtte Becky Clements al wel een tipje van de sluier op. “Iedereen probeert een plek te vinden in hun nieuwe wereld,” vertelde ze tegen Deadline. “Er zal ook een tijdssprong zijn in seizoen 3, niet heel groot, maar genoeg om het publiek op een efficiënte manier te laten zien hoe de nieuwe wereldorde er nu uitziet.”

Ze verklapte verder al dat de relaties en dynamiek tussen personages gaat veranderen. “In het derde seizoen hebben we nieuwe allianties en nieuwe vijanden. Het is leuk om te zien hoe goed het werkt als we nieuwe mensen samen zetten.” Daarin ligt een belangrijke rol weggelegd voor Josie en haar nieuwe rol als de Cold Woman.

Een ander belangrijk onderdeel van Snowpiercer: Seizoen 3 is de opwarming van de aarde. In een interview met TVLine vertelde Clements dat de warmere temperatuur zeker effect zal hebben op de trein. Het is alleen de vraag of de overlevingskansen daardoor groter of juist kleiner worden...

 

Wat vinden de kijkers van Snowpiercer?

Het eerste seizoen van Snowpiercer leek soms een beetje te ontsporen, maar het tweede seizoen zette het verhaal weer op de rails. De fans zijn ook unaniem positief. Vooral Jennifer Connelly en Sean Bean, die tegen alle verwachtingen in nog steeds leeft, krijgen veel lof. 

De fans kunnen ook niet wachten op het derde seizoen. 

Wachten op de trein is nooit leuk; bekijk ondertussen de 10 beste series op Netflix. Of kijk de 10 beste films op de streamingservice. Wil je nog meer vooruitblikken? Lees dan alles dat je moet weten over het vierde seizoen van The Handmaid's Tale of verdiep je alvast in Lupin seizoen 1 deel 2