We gaan niet beweren dat je door deze films te kijken je tijd nuttig besteed. Of iets leert. Of, wat dan ook. Maar we gaan wel beweren dat als je op zijn tijd een beetje trash kan waarderen (kunnen wij), dat je met deze films 100% goed zit. En Netflix heeft -met goede reden- besloten deze cheerleader-films waarschijnlijk op 5 januari het kanaal af te donderen. Dus snel, op de bank en lachen om rotzooi. Of heel snel wegzappen, mag ook. 

Article continues after the ad

Bring it on!

Even een geschiedenislesje. Bring It On (2000), dat was de eerste film van de titels die we straks gaan noemen. Net als met Jaws volgden na Bring It On vele goedbedoelde misbaksels die het succes van de eerste moesten evenaren. Bring It On was een rasechte cheerleaderfilm die sommigen van ons nog op VHS zullen hebben gehad. Tot de cast behoorden onder andere Eliza Dushku (Faith in Buffy The Vampire Slayer, halloooo 90's!) en Kirsten Dunst (Marie Antoinette). In de VS was Bring It On een onverwachte hit. En dat is eigenlijk niet zo gek. Ten eerste is cheerleading daar natuurlijk een vreselijk populaire sport, maar ook was de cast was domweg slim gekozen en de film heeft comedy-technisch echt ijzersterke momenten. Cheerleeding teksten als 'We cheer and we lead / We act like we're on speed!' rolden vrolijk van het scherm. Kortom, gewoon een prima film en een échte guilty pleasure. Hier de opening van de film:

 

Maar goed, toen kwamen de vervolgfilms, en daarmee was het spreekwoordelijke hek van de dam. 

  • Bring It On Again (2004)
  • Bring It On: All or Nothing (2006)
  • Bring It On: In It to Win It (2007)
  • Bring It On: Fight to the Finish (2009)
  • Bring It On: Worldwide Cheersmack (2017)

En twee van deze films stonden op Netflix, en gaan er dus 5 januari vanaf. 

Bring It On Again (2004)

Waren we weer! Het succes van 2000 moest maar eens met exact dezelfde formule geëvenaard worden. De cheerleaders zeiden Jeeeh! En het publiek zei Nee. Een 4,5 op IMDB. 

 

Bring It On: All Or Nothing (2006)

De makers besloten dat ze het gewoon nog een keer gingen proberen. Voor All Or Nothing is er gezocht naar weer een nieuwe verhaallijn. Rihanna en Solange Knowles (zusje van) werden opgetrommeld en tadaa! Een keurige flutfilm die de originele eerste versie ab-so-luut niet overtreft, maar mooi wel een heel mager zesje wist te scoren. Met moeite, maar zo zien we het graag in de categorie sh*tfilms.