Jared Leto en fans van The Joker krijgen hun zin: de gestoorde misdaadkoning van Gotham City speelt over een tijdje eindelijk de hoofdrol in zijn eigen (ongetwijfeld geflipte!) avontuur.

Article continues after the ad

Warner Bros. wil Jared Leto de film, waarin hij zelf The Joker speelt, ook laten produceren. De nieuwe Joker-film valt waarschijnlijk onder de Suicide Squad-paraplu, net zoals verschillende Harley Quinn-films die in de steigers staan.

Harley Quinn Extended Universe

Warner Bros. zet hoog in om het succes van Suicide Squad uit te buiten. Harley Quinn keert de komende jaren terug in haar eigen film, Gotham City Sirens (waarin ze een team vormt met Poison Ivy en Catwoman) en Birds Of Prey, waarin ze bestreden wordt door vrouwelijke DC-helden. Ergens worden er ook voorbereidingen getroffen voor een Joker/Harley Quinn-film met Robbie en Jared Leto.

Joke’s on you!

Voor Jared Leto zou de nieuwe Joker-film ook een soort revanche betekenen. De acteur leefde zich ontzettend in, en nam veel scènes op voor Suicide Squad. Uiteindelijk was Leto nauwelijks in deze film te zien. 

De geruchten over een ándere Joker-film, met Joaquin Phoenix, geproduceerd door Martin Scorcese én met Todd Phillips als regisseur, moeten ook nogal steken bij Leto. Warner Bros. heeft gezegd dat dit ‘rauwe noir’-verhaal los moet worden gezien van Leto, maar toch!

Jared krijgt het nog druk als de ‘Clown Prince of Crime’. The Joker keert sowieso nog terug in Suicide Squad 2 én een ‘romantische misdaadfilm’ waarin hij een duo vormt met Harley Quinn (Margot Robbie). Voor Leto is het mooi dat hij én zijn personage alsnog een film krijgen om solo in te stralen. The Joker is één van de bekendste Batman-personages: bijrollen in films van mindere goden zijn natuurlijk leuk, maar hij verdient beter!

Wanneer de nieuwe The Joker-film uitkomt is nog onbekend (het verhaal moet zelfs nog geschreven worden), en dat geldt eigenlijk voor de meeste Suicide Squad-spin-offs. Werk in uitvoering!