The Conjuring

2020 is door de corona-pandemie al een écht horrorjaar. Dat één van de grootste horrorfilms sinds tijden, The Conjuring 3, mogelijk uitgesteld wordt naar volgend jaar, kan er dan ook nog wel bij...

Article continues after the ad

Hollywoodfilms zijn natuurlijk klein bier vergeleken met duizenden zieken en doden wereldwijd en samenlevingen die in financiële en maatschappelijke crises storten. Maar we wilden je dit nieuws toch niet onthouden: volgens ingewijden staat de releasedate van The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It op losse schroeven.

Uitstel?

De terugkeer van paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) laat mogelijk langer op zich wachten. Studio Warner Bros. zou volgens Deadline twijfelen over de september 2020-releasedate. Amerika zit momenteel in een grotere corona-piek dan in april, het vorige dieptepunt van de crisis. Tel daarbij op dat grote biosketens zoals AMC - die eigenlijk in juli weer open zouden gaan - dan mogelijk hun deuren alsnog dichthouden, en The Conjuring 3 is opeens geen zekerheidje meer.


Volgend jaar

Volgens Deadline richt Warner Bros. haar pijlen nu op 2021. 4 juni 2021 zou de mogelijke nieuwe releasedate kunnen zijn, al wil de studio dat niet bevestigen. The Conjuring 3 klinkt trouwens best veelbelovend: de traditionele spookhuissetting wordt namelijk een beetje ingeruild (al is het huis uit deel één nooit ver weg). Deel drie draait om een rechtszaak waarbij een moordenaar claimt dat hij bezeten was door een demon. Vandaar ook de subtitel The Devil Made Me Do It.