Horror-fans, ga even rustig zitten. We weten dat jullie niet bang worden van een steekpartij meer of minder, maar dit is een flinke klap. Halloween Kills, de sequel op de succesvolle Halloween-reboot uit 2018, wordt een jáár uitgesteld! En we wilden 'm zo graag zien...

John Carpenter deelde het tragische nieuws zojuist op Twitter, en kwam met een nieuwe premièredatum: 15 oktober 2021.

Het filmen van Halloween Kills werd al in november vorig jaar afgerond, maar de makers willen volgens Carpenter geen enkel risico nemen omdat de situatie in Amerikaanse bioscopen enorm onduidelijk is. Omdat het coronavirus flink huishoudt in de Verenigde Staten, durven de makers en Universal het niet aan om de film dit najaar in première te laten gaan.

Article continues after the ad

“Als we de film in oktober uitbrengen, kan de film niet ideaal in de bioscoop worden bekeken. We hebben alle opties bekeken, en besloten de film een jaar uit te stellen.” Als pleister op de wond verschijnt er in 2021 wél een speciale IMAX-versie van Halloween Kills, waarbij je nóg dichter op de dodelijke actie zit.

Het jaar uitstel is erg fors, maar je kunt een Halloween-film ook moeilijk uitstellen tot het voorjaar! Met een film die zó zwaar op een thema leunt kún je eigenlijk niet anders…

Halloween Kills

In Halloween Kills keren de gestoorde Michael Myers (Nick Castle/James Jude Courtney) en en de heldin Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) weer terug in de dodelijke dans waar ze al sinds 1978(!) in verwikkeld zijn. Het al aangekondigde derde deel van de reboot-reeks (Halloween Ends) verschuift óók een jaar, hoewel de opnames daarvoor deze zomer al beginnen.