Slecht nieuws voor de fans van de Skywalkers. Het familieverhaal van deze getalenteerde ruimteridders zou zomaar eens kunnen ophouden na Episode IX.

Article continues after the ad

Negen films

Althans, als we Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy mogen geloven. “Er komen ongetwijfeld films na negen. Maar of we doorgaan met het Skywalker-verhaal… Weet je, George (Lucas, red.) heeft altijd negen films voor ogen gehad en of we daarna doorgaan is niet iets waar we het nu al over hebben. Als het verhaal het toe laat, dan gaan we het ongetwijfeld doen. We weten het gewoon nog niet”, aldus Kennedy.

Toekomst onduidelijk

Ook Episode VII en IX-regisseur J.J. Abrams weet nog niet zeker of de luchtlopertjes nog wel terugkeren. Op de vraag of hun verhaal na aflevering numero negen klaar is antwoordde Abrams: “Zo zie ik het wel, maar de toekomst is nog onduidelijk.” 

Exit Rey

Iemand die een vervolg in ieder geval niet ziet zitten is Daisy Ridley. Toen Rolling Stone aan de actrice vroeg of haar karakter Rey te zien zal zijn in een vierde Star Wars-film had Ridley een duidelijk antwoord klaar: “Nee.” “Ik kijk er erg naar uit om de derde film te doen, omdat dat altijd het plan is geweest. Het lijkt mij ook een mooi moment om het geheel af te sluiten”, aldus de Britse actrice.