Sita Vermeulen, zangeres van K-otic, de band die voortkwam uit het televisieprogramma Starmaker in 2001, wil niet nog eens meedoen aan een talentenjacht. Ze heeft daarom bedankt voor deelname aan The Voice of Holland toen ze daarvoor gevraagd werd, vertelt ze aan Metro.

Article continues after the ad

‘Nee, niet nóg een keer’

Metro vroeg of Sita wellicht in de voetsporen zou willen treden van haar K-otic-collega Rachel Kramer, die meedeed aan het huidige seizoen van The Voice en het tot The Battles schopte. “Ik ben er wel eens voor gevraagd, maar ik heb altijd nee gezegd en dat blijf ik ook zeggen. Ik voel me niet helemaal op mijn plek om weer met een talentenjacht mee te doen”, aldus Sita.

‘Niet meer megabekend’

“Ik vind het wel heel stoer van Rachel hoor, dat ze dit avontuur is aangegaan en daar weer stond te shinen. Ik zou het zelf supereng vinden en mijn ambitie ligt daar ook niet meer, om dat weer op die manier te doen. Ik blijf gewoon doen wat ik nu doe, af en toe met zingen erbij, maar ik hoef niet meer megabekend te worden. Die tijden hebben we wel een beetje gehad."

K-otic wellicht wél verder

Sita vertelt dat ze volgende week met K-otic overlegt om te kijken hoe het na het reünieconcert in december verder moet. "We hebben zoveel positieve reacties gekregen, dus het zou zonde zijn daar helemaal niks meer mee te doen. We gaan niet nogmaals zo'n concert doen hoor, maar wellicht kunnen we wel nog een paar keer met elkaar zingen. Het heeft me in ieder geval weer op ideeën gebracht om muziek weer op te pakken. Dat blijft ook mijn ding, al doe ik nu dus heel veel musicals. Ik vind gewoon heel erg veel leuk."

Precies vijftien jaar geleden trad Sita, toen nét groot en bekend met K-otic, samen met Marco Borsato op in de Amsterdam ArenA ter ere van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima op 02-02-2002. Bekijk hier hoe zij hun single ‘Lopen op het water’ ten gehore brachten: