Sis van Rossem kapt met het goed bekeken reisprogramma Hier zijn de Van Rossems (NPO 2), waarin ze samen met broers Maarten en Vincent steden bezoekt en analyseert. Ze kan het knip- en plakwerk van de makers niet meer aan en is woedend.

Article continues after the ad

"Ik word daar woedend van. Als ze me nu zouden vragen, zou ik zeggen: nee, dank u wel", zegt Sis in gesprek met Het Parool. Door al het knipwerk lijkt het soms alsof ze een warrig verhaal vertelt in de afleveringen. Collega's vroegen haar zelfs of ze dementerende is. "Ik heb geen enkele behoefte om aan zo’n onbenullig, oppervlakkig programma mee te doen.” Ook het verplichte 'eetmomentje' waarin de Van Rossems lokale gerechten op straat moeten eten, trekt ze totaal niet meer. 

 

Sis in Hier zijn de Van Rossems

Sis heeft net de opnames voor het nieuwe seizoen - ergens in 2020 op tv - erop zitten, maar een nieuwe reeks zit er dus echt niet meer in. "Het is slopend vermoeiend. We hebben twee dagen opnames voor een aflevering, en dat hoeft geen seconde langer te duren", zo vertelt ze. "Ik weet zeker dat de jongens dat ook vinden. Het liefste zouden we het natuurlijk in ons eentje presenteren."

 

Maarten en Vincent

Broers Maarten, bekend van De Slimste Mens, en Vincent zijn nu zonder hun zus te zien in Broeders in Berlijn (NPO 2). Sis kon daar niet bij zijn omdat haar gezondheid haar toen in de steek liet. Of Hier zijn de Van Rossems in het vervolg ook zonder Sis verdergaat, is nog niet bekend. In Hier zijn de Van Rossems duikt de familie in de geschiedenis van verschillende steden. Sis zorgde altijd voor de verhalen bij kunstobjecten.