Simon Keizer en Nick Schilder zangers

We lieten jullie eerder deze week zien dat ook Simon Keizer meedeed aan de eerlijke foto-trend op Instagram. Vandaag komt de zanger met tekst en uitleg. Waarom vindt hij het belangrijk om ook ongepolijste foto’s te plaatsen?

Simon Keizer:  Instagram versus reality

Simon Keizer hoopt dat mensen zich in de toekomst kwetsbaarder op durven te stellen op social media. Op dit moment is het perfecte plaatje de standaard, zodat er weinig echte, eerlijke foto’s en verhalen te vinden zijn. Ook de knikkerende zanger maakt zich daar schuldig aan: “Zelf ben ik daar een groot voorbeeld van. Instagram is voor mij een plek waar ik leuke momenten deel.” Zodoende besloot hij deze week een eerlijker beeld te tonen: twee foto’s van hetzelfde moment, waarbij de ene geposeerd is en de ander dus een eerlijker beeld schetst, compleet met klein buikje en uitgestreken gezicht!

'Toon je kwetsbaarheden meer' 

Natuurlijk vinden mensen het leuk om een fraaie selfie te plaatsen of een prestatie te vieren! Niets mis mee, maar perfectie moet natuurlijk nooit de standaard worden: “Het wordt echter een probleem op het moment dat je het zó ervaart dat minder leuke momenten niet meer ‘mogen’ worden gedeeld. Dat je voelt dat het perfecte plaatje de standaard hoort te zijn. Dat je denkt dat alles daaronder niet ok is.” Simon waarschuwt voor de “druk” om altijd maar te doen alsof het goed met je gaat: “Waarom tonen we onze kwetsbaarheden niet (meer)? Want: dat mag.

Article continues after the ad

Eerder plaatsten bijvoorbeeld Miljuschka Witzenhausen en Waylon ook al een #eerlijkefoto.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: