Sigourney Weaver in Galaxy Quest

In 1999 verscheen een hilarische sciencefictioncomedy, waarin een stel uitgerangeerde acteurs het opnam tegen de gevaarlijkste schurken uit het heelal! Galaxy Quest werd een geliefde comedyhit, maar de geplande sequel verscheen nooit. Toch lijkt het erop dat de NSEA Protector weer opstijgt: volgens Sigourney Weaver wordt er weer gewerkt aan een sequel-serie!

In Galaxy Quest ontmoette de cast van een oude B-scifiserie échte aliens, die hulp nodig hadden om hun planeet te redden. Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman en Tony Shalhoub dachten dat het een lucratieve schnabbel was, en ze trokken ten strijde tegen de kwade Sarris.

In een recent interview meldde Sigourney Weaver niet alleen dat er weer gewerkt wordt aan een Galaxy Quest-serie, maar óók waarom het allemaal zo lang duurde.

Article continues after the ad

“Er waren al een tijdje gesprekken gaande, er was zelfs al een script! De sequel lag al klaar, geschreven door Bob Gordon. Galaxy Quest was enorm grappig, maar DreamWorks haalde de beste grappen eruit, omdat die niet geschikt waren voor kinderen…”

Bob Gordon kon daar niet om lachen, en weigerde vervolgens om nóg een Galaxy Quest-film te maken. Weaver: “Ongeveer vier jaar geleden kwamen we toch weer bij elkaar, en werkten we een beetje aan een nieuwe serie voor Amazon. Helaas overleed Alan Rickman toen en gingen de plannen in de ijskast, maar ik hoorde een tijdje geleden dat er weer beweging inzit.”

Galaxy Quest is back!

Volgens Weaver draait de serie om de oude cast van Galaxy Quest, en krijgen ze hulp van een stel nieuwe gezichten. “Ik heb de afleveringen nog niet gelezen, dus ik weet er het fijne niet van, maar ik weet wél dat alle acteurs mee willen doen. De opnames van de Galaxy Quest-film waren zó leuk om te doen. Hoe ze Alan Rickman willen vervangen weet ik niet, maar volgens hebben ze daar plannen voor. Tegelijkertijd heb ik een half jaar niets meer gehoord, dus ik weet niet precies wanneer Galaxy Quest terugkeert.”

Voor sciencefictionfans is een terugkeer van Galaxy Quest sowieso goed nieuws! De comedy stak flink de draak met Star Trek (en andere scifi-reeksen), maar wél op een positieve, grappige manier. Als de serie er inderdaad komt, dan staat hij in no-time in dit lijstje van 'beste scifi-sitcoms'!