Drie weken geleden kregen we de toorn van Gerard Butler-liefhebbend Nederland over ons heen. In een schrijnend stukkie maakten we gehakt van ‘m. Het veroorzaakte een diepe kloof op de redactie. Er werden verwijten elkaars kant op gesmeten, relaties verbroken en redacteurs ontslagen. Om deze kloof te dichten, schreven we een ode aan Schotlands knapste koppie. 

7. Gerry’s Schotse accent is awesome

Kijk eens hoe hij feilloos Schotste slang uit zijn mouw schudt. Wie wil er nou niet zo’n accentje? Het geeft zijn voorkomen een mysterieuze vibe. Komt Superguide aan met hun Nederlandse gelul. Was de website maar in het Schots, dan was het misschien wat geworden.

 

7. Zijn films zijn mega entertaining

Je kunt veel zeggen van Gerard, maar zijn films vervelen nooit. Geef de beste man een geweer en een omslachtig plot, laat hem de wereld redden (of een president) en je krijgt anderhalf uur aan adrenaline pompende entertainment. Wat wil je nog meer?

6. Hij is slim!

Gerard heeft de looks én de brains. Deze man studeerde vijf jaar lang rechten, studeerde af én werd twee jaar lang opgeleid tot advocaat. Dus waar ging het mis? Werken voor Vrouwe Justitia leek hem (ironisch genoeg) niks. Butler hing naar eigen zeggen liever aan de bar. Enfin, eind goed al goed, al zeggen we het zelf.

 

4. Gerard Butler is verantwoordelijk voor de dikste meme ever

Stel een top 10 ‘meest iconische internet memes van de afgelopen 15 jaar samen’ en zijn 300-quote ‘THIS IS SPARTA’ zetelt zich tenminste in de top 5. Daar kun je een stel getalenteerde scenaristen voor bedanken, maar het was Gerards straffe bakkes die deze oneliner pas echt een klassieker maakte.

 

3. Hij is mateloos populair bij de ladies…

Getuige deze video met thirst-tweets. “Gerard Butler zou mij in m’n gezicht kunnen meppen en ik zou nog steeds ‘thanks daddy’ zeggen”, aldus een anonieme Twitteraar. Ieder z’n meug, zeggen we dan maar.

 

2. …en bij de fellas’

Ja boys, geef maar toe! Jullie zouden het niet verkeerd vinden om Gerry’s markante kop te hebben. En wij ook niet. Mannelijkheid, borsthaar, een rasperige stem en een rustieke baard: de acteur heeft het allemaal. Om maar niet te spreken van zijn glasharde 300-sixpack.

1. Gerard don’t give a fuck

De acteur trekt gewoon lekker zijn eigen plan. Negatieve recensies doen ‘m niks. Commentaar op zijn acteer-skills laten hem eveneens koud. Gerard Butler laat zich niet uit het veld slaan door haters – allerminst door een pretentieuze entertainmentwebsite.

Gerards nieuwste - Hunter Killer - draait vanaf vandaag in de bioscoop, dus check hier nog even de trailer.

Meer dan dertig jaar geleden kropen Michael J. Fox en Christopher Lloyd in de huid van Doc en Marty. Afgelopen week werden de twee voor even herenigd op de rode loper.

En eerlijk is eerlijk, de twee zijn niet heel erg veel veranderd. 

Benefiet

De twee verschenen samen tijdens een benefiet dat door Michael J. Fox op poten werd gezet. De opbrengst ging naar de Michael J. Fox Foundation, die zich inzet om een geneeswijze voor Parkinson te vinden. Michael J. Fox maakte in 1998 bekend dat hij aan de ziekte lijdt.

Tijdreizen

De films van Back to the Future waren enorme kaskrakers in de jaren tachtig. Er werden veel voorspelling gedaan, zoals vliegende auto's, tijdreizen en hoverboards. Maar helaas zijn deze niet uitgekomen. 

2015

In Back to the Future reist Marty terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. In deel twee reist McFly naar de toekomst van het jaar 2015. 

Het is bijna Kerstmis, ja we ruiken de dennennaalden al! Dus dat betekent heerlijke kerstfilms op de buis en in de bioscoop. En als wij denken aan een  romantische film: Love Actually. 

Om alvast in de stemming te komen, zetten wij zeven scènes op een rij waar we het nu nog warm van krijgen.

1. Mark loves Juliet

Deze scène staat wat ons betreft met stip op 1!  De reden: het is het meest memorabele stuk uit de film. Wat gebeurde er ook al weer. Plots stond Mark (Andrew) voor de deur van Juliet (Keira) met borden waarmee hij zijn onmogelijke liefde verklaard. Onmogelijk omdat zij getrouwd is met zijn beste vriend. Maar wat is deze scène zoet, het glazuur spat bijna van onze tanden.

2. Sam hartje Joanna

Als je aan Love Actually denkt, denk je aan die lieve Sam. In de film is hij dol verliefd op de Amerikaanse Joanna. Hij doet er alles aan om indruk op het meisje te maken. Op een gegeven moment moet ze richting het vliegveld om weer terug te gaan naar The States. Sam racet met zijn stiefvader (gespeeld door Liam Neeson) achter haar aan. Dat wordt beloond met een kus. 

3. David is hoteldebotel 
 

In de film draaien premier David (Hugh Grant) en Natalie natuurlijk enorm om elkaar heen. De beetje klunzige David wil maar niet aan zijn gevoelens voor Natalie toegeven. Maar uiteindelijk valt-ie als een blok voor haar. De scène waarin hij op zoek gaat naar Natalie is heerlijk.

 

4. Betoverend huwelijk

Hoe kunnen hier omheen: het huwelijk van Juliet & Peter. Bij het verlaten van het altaar wordt het bruidspaar verrast door het nummer All you need is love. Zucht...


5. Jamie en Aurelia 

Ook Jamie (Colin Firth) en zijn huishoudster Aurelia (Lucia Moniz) beleven romantische momenten met elkaar. De twee springen op een gegeven moment samen een meer in om Jamie’s weggewaaide manuscript te redden. Als ze uiteindelijk weer terug zijn in hun cottage spatten de vonken er vanaf. Heerlijk!

6. De dansende premier

Ook deze scène kan niet in het lijstje ontbreken: een (poging tot) dansende Britse premier. Dan hebben we het natuurlijk over de heerlijk swingende Hugh Grant. Zijn soepele moves tijdens Jump zijn toch fantastisch? 

7. Stiefvader Liam Neeson
 

In Love Actually probeert Liam Neeson voor Sam een goede stiefvader te zijn nadat de moeder van het jochie overlijdt. En dat doet-ie geweldig. Kijk maar naar de scène waar de twee op een bankje praten over het leven. Prachtig!