Drie weken geleden kregen we de toorn van Gerard Butler-liefhebbend Nederland over ons heen. In een schrijnend stukkie maakten we gehakt van ‘m. Het veroorzaakte een diepe kloof op de redactie. Er werden verwijten elkaars kant op gesmeten, relaties verbroken en redacteurs ontslagen. Om deze kloof te dichten, schreven we een ode aan Schotlands knapste koppie. 

7. Gerry’s Schotse accent is awesome

Kijk eens hoe hij feilloos Schotste slang uit zijn mouw schudt. Wie wil er nou niet zo’n accentje? Het geeft zijn voorkomen een mysterieuze vibe. Komt Superguide aan met hun Nederlandse gelul. Was de website maar in het Schots, dan was het misschien wat geworden.

 

7. Zijn films zijn mega entertaining

Je kunt veel zeggen van Gerard, maar zijn films vervelen nooit. Geef de beste man een geweer en een omslachtig plot, laat hem de wereld redden (of een president) en je krijgt anderhalf uur aan adrenaline pompende entertainment. Wat wil je nog meer?

6. Hij is slim!

Gerard heeft de looks én de brains. Deze man studeerde vijf jaar lang rechten, studeerde af én werd twee jaar lang opgeleid tot advocaat. Dus waar ging het mis? Werken voor Vrouwe Justitia leek hem (ironisch genoeg) niks. Butler hing naar eigen zeggen liever aan de bar. Enfin, eind goed al goed, al zeggen we het zelf.

 

4. Gerard Butler is verantwoordelijk voor de dikste meme ever

Stel een top 10 ‘meest iconische internet memes van de afgelopen 15 jaar samen’ en zijn 300-quote ‘THIS IS SPARTA’ zetelt zich tenminste in de top 5. Daar kun je een stel getalenteerde scenaristen voor bedanken, maar het was Gerards straffe bakkes die deze oneliner pas echt een klassieker maakte.

 

3. Hij is mateloos populair bij de ladies…

Getuige deze video met thirst-tweets. “Gerard Butler zou mij in m’n gezicht kunnen meppen en ik zou nog steeds ‘thanks daddy’ zeggen”, aldus een anonieme Twitteraar. Ieder z’n meug, zeggen we dan maar.

 

2. …en bij de fellas’

Ja boys, geef maar toe! Jullie zouden het niet verkeerd vinden om Gerry’s markante kop te hebben. En wij ook niet. Mannelijkheid, borsthaar, een rasperige stem en een rustieke baard: de acteur heeft het allemaal. Om maar niet te spreken van zijn glasharde 300-sixpack.

1. Gerard don’t give a fuck

De acteur trekt gewoon lekker zijn eigen plan. Negatieve recensies doen ‘m niks. Commentaar op zijn acteer-skills laten hem eveneens koud. Gerard Butler laat zich niet uit het veld slaan door haters – allerminst door een pretentieuze entertainmentwebsite.

Gerards nieuwste - Hunter Killer - draait vanaf vandaag in de bioscoop, dus check hier nog even de trailer.

Spider-Man schittert dit jaar niet alleen in Avengers: Endgame, hij krijgt ook zijn tweede eigen film onder de naam Spider-Man: Far From Home. Dit is het officiële vervolg van Spider-Man: Homecoming, waarin acteur Tom Holland voor het eerst de roodblauwe maillot aantrok. Check gauw de trailer!

Mysterio

De veel jongere Spider-Man gaat in de nieuwe film op schoolreisje door Europa, maar hij heeft weinig tijd om van de cultuur te genieten want de schurk Mysterio (Jake Gyllenhaal) staat in zijn weg. 

Dubbel zoveel Spider-Man

Spider-Man: Far From Home komt 4 juli naar de Nederlandse bioscopen. Voor die tijd kan je Spidey al zien in Avengers: Endgame die 24 april verschijnt. In 2019 moet hij dus twee keer de wereld zien te redden!

De Oscars, de Golden Globes, het Gouden Kalf, filmmakers geven maar al te graag awards aan elkaar voor hun harde werk. En voor ons gewone filmkijkers op de bank is het vaak een feestje dat live gevolgd kan worden. Juist daarom kiezen acteurs er graag voor om gewaagde uitspraken te doen. Dit zijn de meest controversiële award speeches ooit!

Christian Bale bedankt satan als inspiratiebron voor zijn Dick Cheney-rol

We beginnen natuurlijk met degene die de Golden Globes deze maand ontvlamde. Christian Bale won de Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn vertolking van Dick Cheney in de film VICE. Zoals gebruikelijk bedankte hij de filmmakers, zijn vrouw, vrienden en Go… SATAN?! Jawel, hij bedankte de duivel die hem inspiratie gaf voor voormalig vice-president Dick Cheney. Rechtse kijkers waren not amused, maar The Church of Satan keurde zijn uitspraak goed en noemde hem gelijk ook de beste Batman. Dit is echt

 

Marlon Brando blijft thuis en laat een indiaan voor hem speechen

Op de lijst hoort deze klassieker absoluut. In 1973 won Marlon Brando een Academy Award voor zijn meesterlijke rol als Vito Corleone in The Godfather. De acteur was echter thuisgebleven en liet Sacheen LittleFeather gaan, die pas op het podium vertelde dat Brando de award weigerde! In een 15 pagina’s lange speech van de acteur, stak ze af tegen de slechte behandeling van Native Americans door Hollywood en de regering. Ze mocht de speech na de show volledig voorlezen aan de pers en de indirecte "fuck you" van Marlon Brando is nooit meer vergeten!

 

Streaker Alert! Een naakte man rent het podium op!

Tja, als alle camera’s van de wereld op je podium gericht zijn, is een naakte rondrennende man best wel een dingetje. Zeker in 1974 toen het bij de Oscars gebeurde. Host David Niven doet lekker relaxt z’n zegje tussen 2 awards door en plotseling staart hij in de drie ogen van een streaker!

 

Michael Moore kan niet ophouden over hoe erg hij George W. Bush haat

De lucht is blauw, gras is groen en Michael Moore haat George W. Bush. Hij heeft meerdere documentaires gemaakt waarin de vloer wordt aangeveegd met de toenmalige president. In 2003 won hij met Bowling for Columbine de Oscar voor beste documentaire. Was dat reden om het even rustig aan te doen? Hahahaha… nope!

 

Jennifer Lawrence struikelt voordat ze haar Oscar kan vasthouden

J-Law won beste actrice in 2013 voor haar rol in Silver Linings Playbook. Wat ze zei in haar speech was niet de reden waarom iedereen het over haar had de volgende dag. Nee, het was omdat ze struikelde toen ze het podium betrad! Oh nooooo! Serieus, in die jurk én op hakken? Hoe zou jij het ervan afbrengen?

 

Mariah Carey accepteert dronken haar award

Of er ooit iemand dronken z’n award heeft geaccepteerd? Nou wie niet eigenlijk? Onze favoriet is absoluut Mariah Carey die in 2010 voor haar rol in Precious een award won bij het Palm Springs International Film Festival. Tuurlijk openden alle sites de volgende dag weer met haar bizarre speech, maar wij kunnen er wel om lachen dat ze duidelijk gezellig dronken is.

 

Het zijn net mensen, die acteurs en actrices! Ondanks dat ze weleens mensen in de gordijnen jagen met hun speeches, zouden wij het niet anders willen zien. Zo blijft het ieder jaar weer een reden om te kijken!