Drie weken geleden kregen we de toorn van Gerard Butler-liefhebbend Nederland over ons heen. In een schrijnend stukkie maakten we gehakt van ‘m. Het veroorzaakte een diepe kloof op de redactie. Er werden verwijten elkaars kant op gesmeten, relaties verbroken en redacteurs ontslagen. Om deze kloof te dichten, schreven we een ode aan Schotlands knapste koppie. 

7. Gerry’s Schotse accent is awesome

Kijk eens hoe hij feilloos Schotste slang uit zijn mouw schudt. Wie wil er nou niet zo’n accentje? Het geeft zijn voorkomen een mysterieuze vibe. Komt Superguide aan met hun Nederlandse gelul. Was de website maar in het Schots, dan was het misschien wat geworden.

 

7. Zijn films zijn mega entertaining

Je kunt veel zeggen van Gerard, maar zijn films vervelen nooit. Geef de beste man een geweer en een omslachtig plot, laat hem de wereld redden (of een president) en je krijgt anderhalf uur aan adrenaline pompende entertainment. Wat wil je nog meer?

6. Hij is slim!

Gerard heeft de looks én de brains. Deze man studeerde vijf jaar lang rechten, studeerde af én werd twee jaar lang opgeleid tot advocaat. Dus waar ging het mis? Werken voor Vrouwe Justitia leek hem (ironisch genoeg) niks. Butler hing naar eigen zeggen liever aan de bar. Enfin, eind goed al goed, al zeggen we het zelf.

 

4. Gerard Butler is verantwoordelijk voor de dikste meme ever

Stel een top 10 ‘meest iconische internet memes van de afgelopen 15 jaar samen’ en zijn 300-quote ‘THIS IS SPARTA’ zetelt zich tenminste in de top 5. Daar kun je een stel getalenteerde scenaristen voor bedanken, maar het was Gerards straffe bakkes die deze oneliner pas echt een klassieker maakte.

Article continues after the ad
 

3. Hij is mateloos populair bij de ladies…

Getuige deze video met thirst-tweets. “Gerard Butler zou mij in m’n gezicht kunnen meppen en ik zou nog steeds ‘thanks daddy’ zeggen”, aldus een anonieme Twitteraar. Ieder z’n meug, zeggen we dan maar.

 

2. …en bij de fellas’

Ja boys, geef maar toe! Jullie zouden het niet verkeerd vinden om Gerry’s markante kop te hebben. En wij ook niet. Mannelijkheid, borsthaar, een rasperige stem en een rustieke baard: de acteur heeft het allemaal. Om maar niet te spreken van zijn glasharde 300-sixpack.

1. Gerard don’t give a fuck

De acteur trekt gewoon lekker zijn eigen plan. Negatieve recensies doen ‘m niks. Commentaar op zijn acteer-skills laten hem eveneens koud. Gerard Butler laat zich niet uit het veld slaan door haters – allerminst door een pretentieuze entertainmentwebsite.

Gerards nieuwste - Hunter Killer - draait vanaf vandaag in de bioscoop, dus check hier nog even de trailer.