Het is zonder de twijfel de meest onthullende video tot nu toe

Over minder dan een maand is het tijd voor misschien wel de meest gehypete reboot van 2017: Twin Peaks. Vandaag loopt de spanning wéér iets hoger op door de release van een nieuwe teaser van de serie. En waar we in vorige video’s voornamelijk beelden uit de originele serie voorgeschoteld kregen, bevat deze video kersverse beelden van het mysterieuze bergstadje anno 2017…

Meest onthullende video

Het oorspronkelijke Twin Peaks, dat 1991 stopte na twee seizoenen, gaat over het gelijknamige stadje waar een jonge vrouw vermoord wordt. Een eigenaardige FBI-agent krijgt de taak de zaak op te lossen. Helaas komen we in het 30 seconden durende filmpje nog steeds niet te weten wat ons in de nieuwe serie te wachten staat, maar het is zonder de twijfel de meest onthullende video die er tot nu toe is verschenen van David Lynch's thrillerserie.

Oude tijden herleven

Er is (op een paar benen na) geen enkele hoofdrolspeler, laat staan inwoner van Twin Peaks in zicht. Wel worden we beelden voorgeschoteld van het stadje die we nog niet eerder zagen. Zo komen onder meer de Sheriff’s Department, het RR Café en een ‘trailerpark’ voorbij. Ook vangen we een glimp op van de Red Room, een wereld die Agent Cooper voor het eerst ziet in een droom in de derde aflevering van de serie. 

Topcast

De reboot van Twin Peaks is geschreven door Mark Frost en David Lynch, die ook het origineel regisseerde. Een groot deel van de originele cast keert terug en is aangevuld met een aantal nieuwe namen. Onder anderen Kyle MacLachlan,Ray Wise, Miguel Ferrer, David Duchovny, Michael Cera, Naomi Watts en Amanda Seyfried doen mee.

Twin Peaks start op 21 mei op Showtime. Bekijk de nieuwe teaser in bovenstaande video.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.