De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de rechten gekocht van de veelgeprezen Nederlandse dramaserie Hollands Hoop. Dat hebben BNNVARA en NTR bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Showtime

Dexter, Homeland, Shameless of Billions wel eens gezien? Dan is de kans groot dat je bekend bent met Showtime. De zender produceert al jarenlang kwaliteitstelevisie voor de Amerikaanse markt. Oscarwinnaars Alexander Payne en Jim Taylor, die films als Sideways, Nebraska en The Descendants op hun naam hebben staan, tekenen voor het scenario en de regie.

Kilroy County

Volgens BNNVARA gaat de Amerikaanse versie Kilroy County heten. De serie focust zich op een disfunctionele psychiater die zijn gevaarlijkste patiënt in zijn privéleven moet dulden. Uiteindelijk zal blijken dat in een wereld vol patiënten, de psychiater het meest gestoord is.

Jeej!

Scenarist Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan laten weten blij te zijn met het feit dat Payne en Taylor de remake onder hun hoede te nemen. “We zijn enorme fans van Jim en Alexander. We zijn natuurlijk razend benieuwd wat ze met de karakters van plan zijn en of er aan de andere kant van de oceaan ook koppen gaan rollen!”

In de Nederlandse versie worden de hoofdrollen vertolkt door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier en Hadewych Minis. Het tweede seizoen van Hollands Hoop wordt nu uitgezonden.