Hoofdrolspelers zouden al hebben toegezegd

Het vroegtijdige einde van de horrorserie Hannibal was voor veel fans een teleurstelling. Maar Bryan Fuller, de bedenker van de serie, is druk bezig om een nieuw seizoen van de grond te krijgen.

Nachtmerries

In Hannibal maakten we kennis met Dokter Hannibal Lekter (Mads Mikkelsen), een briljant forensisch psycholoog die samenwerkt met profiler Will Graham (Hugh Dancy) om de gruwelijkste moordzaken op te lossen. Maar Hannibal zelf is ook niet bepaald brandschoon. Zo houdt hij er geheimen op na die zelfs de grootste psychopaten nachtmerries zouden bezorgen.

Duister

Hannibal was een hit onder horrorfans, maar de serie was te duister en te gruwelijk om uit te groeien tot een echte kijkcijferhit. In 2015 werd dan ook na drie seizoenen de stekker uit de serie getrokken, tot teleurstelling van de trouwe kijkers. Maar als het aan showrunner Bryan Fuller krijgt Hannibal alsnog een vierde seizoen!

Enthousiast

In een interview met de podcast Post Mortem zegt Fuller: “Ik heb gesproken met (producer) Martha de Laurentiis en met Mads en Hugh. We hebben allemaal zin om door te gaan met de serie. Er zijn nog wel wat beren op de weg, maar ik heb een geweldig idee voor het vierde seizoen. Ik heb dat idee met de hoofdrolspelers gedeeld en de heren zijn erg enthousiast.” Het is dus nog onzeker of het vierde seizoen er ook echt komt, maar de kans op een terugkeer van Hannibal lijkt na deze onthulling dichterbij dan ooit!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.