Dat is balen voor Lucille Werner en Fred van Leer! Hun splinternieuwe zondagmiddagprogramma Show XL stopt per direct. Het programma trok niet genoeg kijkers.

Article continues after the ad

In het zondagmiddagprogramma Show XL gingen Lucille samen met haar sidekick Fred dieper in op het entertainmentnieuws van de week en ontvingen ze bekende gasten die in het nieuws waren. Daarnaast behandelden ze trends op het gebied van lifestyle, wonen, koken, mode en beauty. 

Dalende kijkcijfers

“Wegens tegenvallende kijkcijfers en het feit dat we niet verwachten dat daar verbetering in komt in deze moeilijke markt, wordt ShowXL niet meer uitgezonden”, laat een woordvoerder van SBS weten. Afgelopen zondag stemden 215.000 mensen af op de derde aflevering van ShowXL. Vorige week werd ShowXL bekeken door 302.000 kijkers. Naar de eerste aflevering, waarin Patricia Paay meer vertelde over haar nieuwe relatie, keken nog 316.000 mensen.

Lucille, die in april overstapte naar SBS6, was dinsdag nog optimistisch over het programma. “Ik heb het idee dat we nu echt de vorm hebben gevonden”, zei ze in de ochtendshow van 100% NL. “Ik denk dat we dit moeten volhouden en dat we tijd nodig hebben met zo’n programma, dat moge duidelijk zijn.” 

Maar dat heeft niet mogen baten: de show stopt na drie afleveringen. Wat SBS6 komende zondag uit gaatzenden, wordt later bekendgemaakt.