Olaf in Disneys Frozen

"Hands down, this is the best day of my life", zoals Olaf het zelf zou zeggen:  Frozens’ vrolijkste personage krijgt een eigen (short)film!

Want wat gebeurde er met Olaf nadat Elsa hem had gebouwd? Wat gebeurde er met hem toen Anna en Kristoff de pratende sneeuwpop voor het eerst ontmoetten in het bos? En waarom houdt Olaf van de zomer (en warme knuffels)? In Het verhaal van Olaf volgen wij zijn eerste stappen in de wereld.

Josh Gad terug als Olaf

“Dit idee ontstond toen ik als animator betrokken was bij de eerste Frozen-film,” zegt regisseur Trent Correy in een persbericht van Disney. “Dan Abraham en ik zijn zo dankbaar en verheugd dat we de kans hebben gekregen om deze korte film te regisseren in samenwerking met The Walt Disney Animation Studios.”

Article continues after the ad

“Josh Gad is een van de beste stemacteurs die Olaf heeft kunnen neerzetten in alle Frozen-films,” vindt mede-regisseur Dan Abraham. “De kans krijgen om met hem in een opnamestudio te werken, vind ik een hoogtepunt in mijn carrière en in voel me bevoorrecht.”

#AtHomeWithOlaf

Disney verzachtte de thuisquarantaine-pijn eerder dit jaar al met #AtHomeWithOlaf. Fans kregen iedere dag een nieuw Olaf-filmpje. Kunnen we in de nieuwe Olaf-video’s weer Frozen-hits verwachten? Fingers crossed!

Het verhaal van Olaf (Engelse titel: Once upon a Snowman) is vanaf 23 oktober exclusief te zien bij Disney+.