Wendy van Dijk ruilt RTL in voor SBS6. De presentatrice/actrice verkast na het lopende seizoen naar Talpa, het bedrijf van John de Mol. De verhuizing is de zoveelste klap voor RTL in korte tijd.

Albert Verlinde bracht het nieuws naar buiten, in zijn nieuwe show 6Inside. Niet veel later volgde RTL Boulevard met de aankondiging.

De carrièreswitch hing al een tijdje in de lucht. Talpa is momenteel flink aan het grabbelen in de ton van RTL. Het dansprogramma Dance Dance Dance vertrekt naar SBS. Jandino Asporaat, die het programma eerder presenteerde met Chantal Janzen, keert bij SBS weer terug bij het programma. De populaire dansshow is bij SBS6 het eerste nieuwe wapenfeit van Wendy van Dijk.

Goodbye, Wendy

Van Dijks echtgenoot, oud-RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, voert schijnbaar óók al gesprekken met Talpa. Vorig jaar verkaste Gordon ook al richting John de Mol, net als de heren van Voetbal Inside.

More content below the advertising

De toekomst van de politieserie Moordvrouw zag er al niet zo florisant meer uit, maar een vervolg kunnen we dus ook op onze buik schrijven. Wendy van Dijks contract loopt nog tot het einde van het huidige televisieseizoen; daarna vertrekt ze naar Talpa. De presentatrice blijft voorlopig dus nog wel The Voice Of Holland presenteren, ondanks deze melodramatische Instagram-post van Voice-collega Martijn Krabbé.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heel veel succes lieve @wendyvandijk3 Ik ga je heel erg missen. ❤️

Een bericht gedeeld door Martijn Krabbé (@martijn_krabbe) op

 

Trouwens; misschien presenteert ze The Voice Of Holland de volgende keer wel bij... SBS6! Wendy van Dijk begon haar carrière bij deze zender, waar ze shows als Over De Roooie…, Hart In Aktie en Shownieuws presenteerde. Ze werd ook erg bekend met haar typetje Ushi; de Japanse reporter die bekende coryfeeën in de maling nam.

In 2006 stapte Van Dijk over naar RTL4, waar ze grote programma’s als Idols, X-Factor en sinds 2010 The Voice Of Holland presenteerde. Vanaf 2012 speelde ze de hoofdrol in het politiedrama Moordvrouw.
 

More content below the advertising

Net als vorig jaar kunnen molloten de finale van Wie is de Mol? op het witte doek zien in een aantal VUE-bioscopen. Dit jaar breidt de bioscoopketen uit en kun je de zinderende ontknoping in maar liefst twaalf steden zien.

More content below the advertising

Al bijgekomen van die keiharde dubbele executie van gisteren? Nee? Wij ook niet. Toch dendert de WIDM-trein vrolijk door. Er staan nog twee ‘normale’ afleveringen op de planning en daarna, op 9 maart, weten we ein-de-lijk wie de Mol van 2019 is.
 

 

Groot scherm

Net als vorig jaar biedt VUE molloten de kans om de onthulling op een megascherm te zien. Dit jaar kun je dat doen in één van deze steden: Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen én Vlaardingen.

Snel!

Margriet van der Linden en Chris Zegers onthulden het nieuws gisteren live in Moltalk. Ze vertelden óók dat Avrotros-leden een nogal sneaky voorsprong hebben: die mogen nú al tickets kopen. Vanaf 23 februari mogen de rest van de Nederlanders een ticket proberen te bemachtigen. Kosten? 5 euro!

Je kunt natuurlijk ook op dat veldje voor VondelCS gaan staan, dan zie je de ontknoping live voor je ogen gebeuren. Kijk maar:
 

 

Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Afgelopen week was de derde keer dat er niemand vertrok tijdens een aflevering. Nu rest ons dus de vraag: vertrekken er deze aflevering twee, of gaan we richting een finale met vier personen? In deze recap schrijven we onze bevindingen weer mee. En let op: spoilers! Zeg in ieder geval niet dat we je niet hebben gewaarschuwd.

Strand, cocktails, het vakantiegevoel. De aflevering begint zo kabbelend dat je gewoon voelt dat er iets ellendigs staat te gebeuren. De kandidaten merken er niets van en beginnen met goede moed aan de eerste opdracht: kokosnoten gooien om kisten naar de juiste kant te krijgen. Het klinkt simpel, maar als we Sarah mogen geloven, is het hogere wiskunde: 'Ik heb er ook nooit op gezeten, dus het was voor mij voor het eerst!' Niet dat ze de enige is die de kokoskunst nog niet bemeesterd heeft: ook Merel worstelt met het verder gooien dan, nou ja, 2 meter. Toch loopt de opdracht goed af.

More content below the advertising

Dat je wat individueler kan bepalen wie zit te mollen, trekt zich door naar de tweede aflevering: Russische roulette. Het is de typische Wie is de Mol?-opdracht waarin kandidaten voor zichzelf of voor de pot kunnen kiezen. Natuurlijk gaat iedereen voor zichzelf. Het verdachtst? Sarah, Sinan en Merel. De eerste twee haalden ieder 1000 euro uit de pot en dankzij Merel moeten er aan het eind van de aflevering twee kandidaten naar huis. En ja, dat zien we als een Mollenactie, want zoals we in de intro al voorspelden: er moet toch iets gebeuren om netjes met drie mensen naar de finale te kunnen.

Sarah voelt het heet onder haar voeten worden door de naderende executies (jep, meervoud) en de kandidaten met jokers. Daarom is ze tijdens de volgende opdracht, waarin ze trossen bananen naar de correcte stations moeten brengen, stiekem meer bezig met het zoeken naar een zwarte vrijstelling dan met de bananen. Rick Paul, Jamie en Niels nemen hun taak een stuk serieuzer. Al zwoegend – vooral Rick Paul – krijgen ze zoveel mogelijk bananen de goede kant op. En Sinan? Die bleef, tot niemands verbazing, achter. Stiekem moet je je toch een beetje af gaan vragen of Sinan wel echt zo lui is of dat hij gewoon een rol met verve speelt en ondertussen de boel aan besodemieteren is.

De Mollometer

In deze aflevering vielen dus vooral Sinan, Sarah en Merel in negatieve zin op. Ze zaten de boel meer te verstieren dan ze meewerkten. En de executie helpt er ook niet bij ze van het lijstje af te strepen. Want OMG. Half Nederland zat waarschijnlijk op Rick Paul, maar hij moest, samen met Jamie, het veld ruimen. Nooo!