Wendy van Dijk ruilt RTL in voor SBS6. De presentatrice/actrice verkast na het lopende seizoen naar Talpa, het bedrijf van John de Mol. De verhuizing is de zoveelste klap voor RTL in korte tijd.

Albert Verlinde bracht het nieuws naar buiten, in zijn nieuwe show 6Inside. Niet veel later volgde RTL Boulevard met de aankondiging.

De carrièreswitch hing al een tijdje in de lucht. Talpa is momenteel flink aan het grabbelen in de ton van RTL. Het dansprogramma Dance Dance Dance vertrekt naar SBS. Jandino Asporaat, die het programma eerder presenteerde met Chantal Janzen, keert bij SBS weer terug bij het programma. De populaire dansshow is bij SBS6 het eerste nieuwe wapenfeit van Wendy van Dijk.

Goodbye, Wendy

Van Dijks echtgenoot, oud-RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, voert schijnbaar óók al gesprekken met Talpa. Vorig jaar verkaste Gordon ook al richting John de Mol, net als de heren van Voetbal Inside.

Article continues after the ad

De toekomst van de politieserie Moordvrouw zag er al niet zo florisant meer uit, maar een vervolg kunnen we dus ook op onze buik schrijven. Wendy van Dijks contract loopt nog tot het einde van het huidige televisieseizoen; daarna vertrekt ze naar Talpa. De presentatrice blijft voorlopig dus nog wel The Voice Of Holland presenteren, ondanks deze melodramatische Instagram-post van Voice-collega Martijn Krabbé.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heel veel succes lieve @wendyvandijk3 Ik ga je heel erg missen. ❤️

Een bericht gedeeld door Martijn Krabbé (@martijn_krabbe) op

 

Trouwens; misschien presenteert ze The Voice Of Holland de volgende keer wel bij... SBS6! Wendy van Dijk begon haar carrière bij deze zender, waar ze shows als Over De Roooie…, Hart In Aktie en Shownieuws presenteerde. Ze werd ook erg bekend met haar typetje Ushi; de Japanse reporter die bekende coryfeeën in de maling nam.

In 2006 stapte Van Dijk over naar RTL4, waar ze grote programma’s als Idols, X-Factor en sinds 2010 The Voice Of Holland presenteerde. Vanaf 2012 speelde ze de hoofdrol in het politiedrama Moordvrouw.