De populairste tv-show van 2018 is… niet wat je denkt! Game Of Thrones werd dit jaar onverbiddelijk van de troon gestoten!

De nieuwsdeelsite Reddit heeft dit jaar weer een aantal interessante statistieken gedeeld. Game Of Thrones is al sinds zijn start in 2011 het meest spraakmakende programma op de populaire website. Ook in 2018 wordt er veel over de show gepraat, maar moet Westeros zijn meerdere erkennen in… RuPaul’s Drag Race! Sha-blam!

Article continues after the ad

 

Hoewel Reddits rekenmethode niet waterdicht is, geeft de site wel een aardige indicatie. Het verzamelforum over Game Of Thrones werd dit jaar 7,7 miljoen keer bekeken, terwijl RuPaul’s Drag Race 8,8 miljoen mensen trok! De rest van de lijst bevat hits als Rick & Morty (5,9m), Westworld (5,7m) en Stranger Things (4,3m).

Een behoorlijke kanttekening is natuurlijk op zijn plaats: Game Of Thrones kreeg dit jaar geen nieuw seizoen, waardoor het geklets over de serie veel minder intensief was dan normaal… Dat de show alsnog tweede werd is al een prestatie op zich! Maar goed, RuPaul is momenteel de queen van de Iron Throne: ‘Move, B.I.T.C.H!’

Drag race

In RuPaul’s Drag Race nemen verschillende drag queens het tegen elkaar op in een strijd om de titel ‘beste drag queen’. De deelnemers voeren bizarre opdrachten uit, en delen de ene sneer uit na de andere, als een soort supercharged Geer en Goor. In de Verenigde Staten heeft de show al tien seizoenen achter de rug, en wordt er gewerkt aan een elfde serie.
 

 

In Nederland zijn op dit moment vijf seizoenen van de drag race te bekijken via Netflix. Misschien geen slecht idee om zélf eens te checken waarom RuPaul en co. zo populair zijn! Je moet immers wát terwijl je wacht op het laatste seizoen Game Of Thrones!