Wie weinig onder de indruk was van The Time Traveler's Wife uit 2009, kan binnenkort in de herkansing. HBO komt namelijk met een serie rondom het beroemde boek.

Article continues after the ad

Sherlock- en Doctor Who-producent Steven Moffat voert de bezem in de mast. Volgens HBO is hij dé perfecte kandidaat voor de job: “we kijken er erg naar uit om met Steven Moffat samen te werken”, aldus HBO-baas Casey Bloys, strooiend met superlatieven. “Stevens passie is merkbaar in elk project waaraan hij werkt. We weten zeker dat zijn liefde en respect voor dit iconische boek een fantastische serie zal opleveren.”

Steven Moffat (tweede links).

The Time Traveler's Wife

The Time Traveler’s Wife is een boek uit 2003 en vertelt het verhaal van Henry DeTamble, die door een genetische ziekte onvrijwillig tijdreist. In 1981 ontmoet ‘ie zijn toekomstige vrouw Claire. Hij heeft haar nog nooit gezien, maar zij kent hem al zijn hele leven. 

Eric Bana en Rachel McAdams waren in 2009 te zien in de gelijknamige film. Deze werd destijds matig ontvangen.

Ook Steven zelf is enthousiast: “Ik las het boek jaren geleden en ben er verliefd op geworden. Dat ik nu de kans krijg om het boek te vertalen naar tv is een droom die werkelijkheid wordt”, aldus Moffat.