Ook al keert Guy Ritchie niet terug als regisseur voor Sherlock Holmes 3, er is inmiddels een meer dan waardige vervanger voor hem gevonden: Dexter Fletcher gaat het stokje van Ritchie overnemen. Deze filmmaker heeft momenteel een hit te pakken met de Elton John-biopic Rocketman, en daarnaast is hij ook bekend als de co-regisseur van Bohemian Rhapsody.

Article continues after the ad

Orde in de chaos

Fletcher was de man die tijdens de opnames van de Queen-film voor orde in de chaos kwam zorgen nadat Bryan Singer er een potje van had gemaakt. Ook al had de van de X-Men films bekende regisseur al 85% van de opnames erop zitten, toch besloot 20th Century Fox om de onhandelbare filmmaker de laan uit te sturen. Mede dankzij Fletcher is het toch nog helemaal goed gekomen met deze Freddie Mercury-bioppic (alhoewel...)

 

Oude bekenden

Guy Ritchie en Dexter Fletcher zijn zeker geen onbekenden van elkaar; Fletcher had al een rol in Ritchie's debuutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels naast een debuterende Jason Statham en Vinnie Jones. Daarnaast speelde hij ook mee in meerdere films van Ritchie's vaste compagnon Matthew Vaughn.

In de opvolger van Sherlock Holmes: A Game of Shadows uit 2011 zien we Robert Downey Jr en Jude Law opnieuw terug als Holmes en Watson. De film moet met Kerst 2021 in de bioscopen te zien zijn.