Terwijl we niet kunnen wachten tot 6 maart de nieuwe Marvel-film Captain Marvel uitkomt, waren we alweer bijna vergeten dat concurrent DC vier weken later ook met een nieuwe film komt, namelijk Shazam! Marvel’s eerste vrouwelijke superheld met een eigen film krijgt immers -tig keer zoveel media-aandacht als de luchtige DC-held. Dat is blijkbaar tegen het zere been van DC-fans, want die lopen nu online Captain Marvel al zwart te maken met fictieve recensies over hoe slecht de film zou zijn. Het is voor DC-aanhangers extra pijnlijk dat hun personage oorspronkelijk Captain Marvel heette, tot DC in 1972 de rechten op het personage kocht en er Shazam! van maakte.

Article continues after the ad

 

PR-rel

Shazam!-ster Zachary Levi heeft zich nu op Twitter fel uitgesproken tegen deze trollen. De acteur (die zelf al deel uitmaakte van het Marvel Cinematic Universe in de rol van Fandral in Thor: The Dark World) is geschrokken van de haatdragende trollen die menen het voor zijn film op te moeten nemen. Levi lijkt zich niet alleen kapot te schamen, ook ziet hij de bui al hangen: dit kan immers een PR-rel worden die het succes van Shazam! stevig kan schaden.

 

“Dit is echt onder de gordel!”

“Er zijn mensen die een hoop aanstootgevende opruiende, en bovendien ook nog verzonnen recensies online posten over Brie Larson’s Captain Marvel, en ze betrekken Shazam! daarin door te zeggen dat ze ons wel steunen en haar niet”, Zo begint Zachary zijn relaas. “Iedereen die denkt dat je mij, of Shazam! of Warner Brothers hiermee een dienst bewijst: dat doe je niet. Hier is niks of niemand bij gebaat. Alleen omdat Shazam! vroeger Captain Marvel heette betekent nog niet dat het ineens Brie of Captain Marvel tegen ons is. Het zijn allebei films, die ironisch genoeg rond dezelfde tijd uitkomen, maar er is echt geen samenzwering ofzo. Dit is echt onder de gordel. Liegen is al ontzettend laag, maar liegen om iets of iemand moedwillig zwart te maken is echt heel sneu.”

 

Het moet nog blijken of de DC-trollen zich iets aan zullen trekken van Shazam!’s oproep. Vooralsnog lijken hun acties om het succes van Captain Marvel te saboteren op niets uit te draaien: de eerste reacties van mensen die de film daadwerkelijk gezien hebben zijn laaiend enthousiast.