Overlevingsromances: sinds Titanic doet er iemand jaarlijks een gooi naar dit hybride genre. Vaak zijn ze niet om naar huis over te schrijven. Toch krijgt Adrift van ons het voordeel van de twijfel.

Article continues after the ad

Waargebeurd

Te beginnen met het indrukwekkende plot. Adrift is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tami Oldham en verloofde Richard Sharp. De twee moeten een jacht vervoeren van Tahiti naar San Diego. Het pittige reisje wordt nog een stuk dramatischer als de twee, 2400 kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde kustlijn, terechtkomen in een orkaan van het kaliber 'holy shit.' 

Kip zonder kop

Wonder boven wonder overleven ze het, maar hun boot is naar de filistijnen en Richard is een paar gebroken ribben en een interne bloeding rijker. Het is aan Tami om hun boot weer vaarbaar te maken, maar dit wordt bemoeilijkt door het gebrek aan water en eten. Om maar niet te spreken van het feit dat ze als een kip zonder kop ronddobberen op de Stille Oceaan.

Cast & regisseur

The Fault in Our Stars- en Big Little Lies-actrice Shailene Woodley en Hunger Games-acteur Sam Caflin spelen Tami en Richard. Adrift is van de IJslandse regisseur Baltasar Kormákur, die onder meer het verdienstelijke Everest regisseerde. Het script komt uit de pen van schrijversduo Aaron en Jordan Kandell (Vaiana) en David Branson Smith (Ingrid Goes West). 

Kortom: met een beetje mazzel en een beperkte hoeveelheid liefdesdialogen kan deze film nog wel wat worden. Of-ie de respectabele titel 'één na beste overlevingsromance' ook weet te pakken? We gaan het 5 juli zien.