Actrice Shailene Woodley at tijdens het maken van haar nieuwe film adrift maar 350 calorieën per dag. De actrice wilde zich zo goed mogelijk inleven in de rol van de op zee verdwaalde Tami Oldham. En dat betekende dat ze een avondmaaltje wel kon vergeten.

Article continues after the ad

Shailene had het moeilijk met haar zelfgestelde voedsel-doelen. "Ik kan niet slapen als ik honger heb, dus nam ik vaak een glas wijn om in slaap te vallen. De laatste twee weken at ik elke dag een blikje zalm, wat gestoomde broccoli en twee eierdooiers." 

De film adrift volgt het verhaal van Tami Oldham Ashcraft die in de zomer van 1983 op 23-jarige leeftijd met haar vriend Richard Sharp van Tahiti naar San Diego ging zeilen. Onderweg kwamen ze in een orkaan terecht, waarna ze op een gebroken zeilboot 1125 kilometer naar Hawaii moesten zeilen. 41 dagen lang overleefde het stel op zee van een minimaal dieet en onder barre omstandigheden. 

Naast Shailene Woodley speelt ook Sam Claflin een hoofdrol in de film Adrift. De acteur was een grote steun voor Shailene: "Elke keer dat Sam op kwam dagen met een grote glimlach op zijn gezicht en niet klaagde over de lange werkuren, het zeeziek zijn of als er iets mis ging, inspireerde dat niet alleen mij, maar de hele crew om verder te gaan en harder te werken!"

De film verschijnt 5 juli in de bioscoop.