De BBC en HBO hebben de krachten gebundeld voor His Dark Materials, een fantasyserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pullman.

Heksen

In Nederland is de fantasytrilogie uitgebracht onder de titel Het Gouden Kompas. Hierin gaat Lyra Belacqua op onderzoek uit wanneer een van haar vrienden wordt ontvoerd. Tijdens haar zoektocht wordt ze geconfronteerd met heksen, gepantserde beren en andere bizarre creaturen. Gelukkig staat ze er niet alleen voor: Lyra wordt bijgestaan door de dæmon Pantalaimon. De fantasyklassieker werd al eerder verfilmd met Daniel Craig en Nicole Kidman, maar nu volgt er een gelikte televisieserie!

Article continues after the ad

 

X-23

De eerste teaser voor His Dark Materials laat nog weinig los over het verhaal, maar legt de nadruk op de cast. En die mag er zijn! De serie is een co-productie van BBC en HBO, en dus mag het allemaal wel wat kosten. Zo zijn er belangrijke rollen weggelegd voor Ruth Wilson (beter bekend als Alice in Luther), Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns) en… James McAvoy (X-Men: First Class). Laatstgenoemde is niet de enige ster uit het X-Men-universum. Hoofdrolspeelster Dafne Keen brak door in haar weergaloze rol van X-23 in Logan!

His Dark Materials zal later dit jaar in première gaan.