De opnames voor de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian begonnen deze maand, en George ‘Mr. Star Wars’ Lucas kwam even buurten! Gezellig!

The Mandalorian draait om een premiejager, die ver van de beschaving spannende avonturen beleeft. De serie speelt zich af tussen de films Return Of The Jedi en The Force Awakens. Het kwade keizerrijk is dus verslagen, maar er is nog geen vervangend bestuur gevonden: dat biedt schelmen en schavuiten bijzonder veel kansen om geld te verdienen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Birthday Surprise

Een bericht gedeeld door Jon Favreau (@jonfavreau) op

George Lucas verkocht zijn mediabedrijf Lucasfilm (en de rechten op Star Wars en o.a. Indiana Jones) in 2012 aan Disney. Hoewel Star Wars hem veel roem bracht, gaf Lucas later aan geen plezier meer aan het maken van de films te beleven. Door de verzengende kritiek (van critici en fans) op de prequelfilms was de regisseur er eigenlijk wel klaar mee. De kans dat Lucas ook echt meewerkt aan The Mandalorian is dus nihil.

Article continues after the ad

In een interview met The Guardian zei hij: ‘Je wil een film maken, maar je krijgt alleen maar kritiek. Iedereen wil bepalen wat je in een Star Wars-film doet. Het is niet leuk meer; je mogelijkheden zijn beperkt, en ik zou graag weer wat meer experimenteren.’ Lucas kwam schrijver/producer Jon Favreau waarschijnlijk gewoon even het hart onder de riem steken!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#theMandalorian

Een bericht gedeeld door Jon Favreau (@jonfavreau) op

Trekpleister

The Mandalorian is bedoeld als (één van de) publiekstrekker(s) voor Disney’s nieuwe streamingplatform; Disney Play. Kosten noch moeite worden gespaard: naar verluidt heeft het eerste seizoen van de serie een budget van 100 miljoen dollar. Als regisseurs zijn o.a. Dave Filoni (Avatar: The Last Airbender, Star Wars: Rebels), Taika Waititi (Thor: Ragnarok) en Bryce Dallas Howard aangetrokken.

We zullen The Mandalorian op z’n vroegst pas in het najaar van 2019 zien: dan begint Disney Play in de Verenigde Staten. Of, en hoe, de serie in Nederland te zien is, is nog niet bekend.