Toen we onlangs de eerste trailer lieten zien van de met seks, drugs, gokken en geweld gevulde poppenfilm The Happytime Murders, sloeg deze meteen in als een bom. Maar niet iedereen was zo blij met deze nieuwe film van de mensen achter The Muppets. De makers van de Amerikaanse Sesamstraat konden de slogan ‘No Sesame, All Street’ niet waarderen, en besloten de filmmakers aan te klagen. De rechter heeft nu in het voordeel van de mensen achter The Happytime Murders geoordeeld. De brutalen hebben dus eens te meer de halve wereld.

Article continues after the ad

PR-stunt

Het team achter The Happytime Murders maakte van de rechtszaak meteen een leuke PR-stunt. Zo lieten ze als advocaat ook een pop opdraven, ene Fred, Esq. De officiële reactie op de uitspraak is zogenaamd ook van Fred afkomstig. “Wij zijn fluffing dol op Sesamstraat en we zijn natuurlijk verheugd dat de uitspraak onderstreept wat onze bedoeling was vanaf het begin - om de nalatenschap van de creaties van de Jim Henson Company te eren, en daarbij een duidelijke scheidslijn aan te brengen tussen Muppets en Sesamstraat personages enerzijds en de nieuwe wereld die Brian Henson en zijn team hebben bedacht anderzijds”, aldus de muppet-advocaat die volgens zijn eigen statement dus duidelijk toch geen muppet is.

Muppetorgie

In The Happytime Murders speelt Melissa McCarthy een detective die een pop als collega heeft. Samen moeten ze infiltreren in de poppenonderwereld van Los Angeles. Ook al begint de hype rond deze zwarte komedie al goed op gang te komen, toch duurt het nog tot 16 augustus voordat deze orgie van snuivende, seksende, gokkende, schoppende, ejaculerende en hoererende muppets, eh pardon poppen, ook in de Nederlandse bioscopen losbarst.