De ranzige poppenfilm The Happytime Murders werd aangeklaagd door Sesamstraat vanwege imagoschade. Maar zo te zien houden Pino en co. hun straatje ook niet helemaal schoon!

Article continues after the ad

Aanklacht

Vorige maand ging The Happytime Murders in première. In deze komedie maken we kennis met een aantal poppen die er op los snuiven, zuipen, gokken en fokken. Dankzij de tagline ‘All Sesame, No Street’ hadden de makers al een aanklacht aan de broek van de makers van Sesamstraat voordat de film goed en wel was uitgebracht. De rechter verwierp de aanklacht echter. En dat is maar goed ook, want zo educatief verantwoord is Sesamstraat nu ook weer niet!

'Politieke aardverschuiving'

Vandaag ging bovenstaande foto rond op social media. Daarin wordt de inhoud van Sesamstraat als volgt beschreven: ‘Een noodlottige romance en een onterechte beschuldiging van verkrachting vormen de aanzet voor hevige rellen en een politieke aardverschuiving’. Oh Pino, leer je het dan nooit? Natuurlijk betreft het hier een technisch foutje van de mediabox, maar voor de zekerheid gaan we vanavond toch maar even naar kijken naar de herhaling...