Ook in 2018 viel er gelukkig weer veel te lachen bij Netflix. Wij blikken alvast terug op de beste comedy-specials die dit jaar bij de streamingdienst verschenen!

8. Demetri Martin - The Overthinker

Na zijn Netflix-special Live (at the time) keert supernerd Demetri Matrin terug met een show vol slimme taalgrapjes, maffe animaties en prettig gestoorde liedjes. En dat alles geserveerd in een stijl die droger was dan de afgelopen zomer. Zo briljant als zijn vorige special wordt het zelden, maar zijn overpeinzing over een stripclub na sluitingstijd kan zomaar onze favoriete grap van het jaar zijn.

7. Chris Rock - Tamborine

We moesten er even op wachten (tien jaar om precies te zijn), maar met Tamborine bewijst Chris Rock dat hij het nog niet verleerd is. De babbelzieke komiek komt vliegend uit de startblokken met vlijmscherpe bits over politiegeweld en wapenwetten, maar zaagt net iets te lang over zijn mislukte huwelijk om tot het eind te blijven boeien. Gelukkig is zelfs een iets mindere Chris Rock is nog altijd grappiger dan de meeste comedians op hun best!

 

6. Iliza Shlesinger - Elder Millennial

Net als in haar voorgaande Netflix-specials praat Iliza Shlesinger over daten, seks en de verschillen tussen mannen en vrouwen. En aangezien ze onlangs verloofd is, heeft ze weer genoeg inspiratie om flink uit te halen in de strijd der seksen. Niets dat je nog niet eerder hebt gezien of gehoord, maar de grappen worden zo knap uitgespeeld en met zoveel vaart gebracht, dat ieder verzet zinloos is.

5. Adam Sandler - 100% Fresh

Geen fan van Adam Sandler? Dan heb je pech, want The Sandman heeft in zijn nieuwe show veel te veel pret om zich druk te maken over wat je van hem denkt. De acteur wisselt verrassend geestige anekdotes af met enorm grappige rock- en rapnummers. Naar het einde toe leunt de acteur wat al te makkelijk op onderbroekenlol, maar de doorzetters worden beloond met een ontroerende muzikale ode zijn overleden vriend en collega Chris Farley.

 

4. Ali Wong - Hard Knock Wife

In Hard Knock Wife vertelt Ali Wong hoe het is voor het eerst moeder te worden van een ‘menselijke Tamagotchi’. En daarbij blijkt de roze wolk in werkelijkheid een niets en niemand ontziende tsunami te zijn. Wong (in deze show alweer hoogzwanger van haar tweede kind) bespaart de kijker geen enkel detail, wat resulteert in de goorste én grappigste kraamvisite aller tijden!

3. Hannah Gadsby - Nanette

In de meest spraakmakende show van het jaar vertelt de Australische comédienne Hannah Gadsby over de pesterijen, vernederingen en erger die ze heeft ondergaan vanwege haar seksuele geaardheid. Dat doet ze aanvankelijk met humor en zelfspot, maar Gadsby maakt gaandeweg pijnlijk duidelijk dat er verdomd weinig te lachen valt. Grappig is misschien anders, maar deze special komt aan als een stomp in de maag.

 

2. John Mulaney - Kid Gorgeous at Radio City

In deze aangenaam ouderwetse comedy-special vertelt John Mulaney (die deze maand zijn bioscoopdebuut maakt als Spider-Ham in Spider-Man: Into the Verse) persoonlijke anekdotes over zijn jeugd, zijn familie en ouder worden. In zijn vorige twee Netflix-specials bewees John Mulaney al een van de beste komieken van dit moment te zijn, maar met het nagenoeg perfecte Kid Gorgeous at Radio City doet hij er doodleuk nog een schepje bovenop. Pure klasse van begin tot eind!

1. James Acaster - Repertoire

Sommige comedians hebben moeite om één uur te boeien, James Acaster heeft echter zoveel grappen dat hij zijn special over vier afleveringen moet uitsmeren. En daarbij gaat de kwantiteit gelukkig niet ten koste van de kwaliteit! Met zijn absurde anekdotes, originele observaties en elastieken motoriek doet hij soms denken aan de hoogtijdagen van Hans Teeuwen. Maar eigenlijk is dit komische meesterbrein met niemand te vergelijken en een groter compliment kun je een comedian niet geven!

 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!