Ook dit jaar hoeven horrorfans niet de deur uit om een griezelige avond te beleven. Dankzij deze series wordt je beeldscherm namelijk bezeten door vampiers, geesten, zombies en andere creeps!

Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight (Netflix)

Guillermo del Toro tekende voor oogstrelende griezelfilms als The Shape of Water en Pan’s Labyrinth. Netflix heeft hem nu gestrikt voor een eigen serie, waarin de Oscarwinnaar een aantal losstaande horrorverhalen gaat verfilmen. Een soort The Twilight Zone dus, maar dan door een van de beste regisseurs die er momenteel rondloopt!

The Walking Dead: Seizoen 9B (FOX)

Half februari gaat de tweede helft van het negende seizoen van The Walking Dead in première. En daarin worden onze helden geconfronteerd met een nieuwe vijand: de Whisperers. Deze overlevenden van de Apocalyps dragen de huiden van zombies om uit de kaken van de Walkers te blijven. Maar ondertussen beginnen de Whisperers zichzelf steeds meer te gedragen als de ondoden...

Article continues after the ad

 

Lovecraft Country (HBO)

In de jaren 50 reist Atticus Black naar het zuiden van Amerika op zoek naar zijn vermiste vader. Alsof het openlijke racisme nog niet erg genoeg is, wordt hij ook nog eens geconfronteerd met mysterieuze monsters. Aan het roer van Lovecraft Country staat niemand minder dan regisseur Jordan Peele (Get Out), dus de verwachtingen zijn hoog!

Stranger Things: Seizoen 3 (Netflix)

Op 4 juli verschijnt het derde seizoen van Stranger Things op Netflix. Het is nog niet bekend waar deze reeks om draait, maar we verwachten weer een sfeervolle throwback naar de horror- en sciencefictionfilms uit de jaren 80. Voeg daarbij de sympathieke cast en de loeiende synthesizers, en het is alsof de gang nooit is weggeweest!

 

October Faction (Netflix)

In October Faction hopen de beroemde monsterjagers Fred en Deloris Allen op een rustig pensioen in New York. Maar dan dringt een nieuwe dreiging zich op... De serie is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks, die uitgroeide tot een culthit onder de lezers.

The Passage (FOX)

In het eerste seizoen van The Passage ontfermt Mark-Paul Gosselaar (je weet wel, van Saved by the Bell!) zich over een weesmeisje dat de sleutel is tot een vampieruitbraak. Wanneer ze op de vlucht slaan, worden ze achtervolgd door schimmige overheidsinstanties en dorstige bloedzuigers. The Passage is vanaf 29 januari te zien bij FOX!

 

Locke & Key (Netflix)

Ook Locke & Key is gebaseerd op een stripserie. Hierin verhuist de familie Locke naar een statig landhuis. De jongste zoon Bode ontdekt dat het huis mysterieuze krachten heeft. Maar ze komen er al snel achter dat ze niet de enigen zijn die onderdak hebben gevonden in de villa.

What We Do In The Shadows (FX)

In 2014 leverde Taika Waititi (Thor: Ragnarok) een instant cultklassieker af met What We Do In The Shadows. In deze gortdroge horrorkomedie volgen we een aantal vampiers die hun draai proberen te vinden in de samenleving. De gelijknamige televisieserie mikt meer op de lach dan op de angst, maar na het zien van bovenstaande series is dat misschien helemaal niet erg.

 

Denk je dat dit niet genoeg is om je bloeddorst te lessen? Check dan onze lijst van horrorfilms waar we dit jaar het meest naar uitkijken!