De serie Petticoat van KRO-NCRV begint eerder dan aangekondigd. De eerste aflevering zou in eerste instantie half december te zien zijn.

Article continues after the ad

Door het wegvallen van de serie La Famiglia op de donderdagavond heeft Publieke Omroep besloten drie weken eerder met Petticoat te beginnen. De serie gaat nu van start op 24 november.

Petticoat, de serie

De muzikale achtdelige serie Petticoat is gebaseerd op de musical over een Gronings meisje dat in de jaren vijftig naar de grote stad trekt in de hoop daar carrière te maken als zangeres. Joop van den Ende schreef de musical speciaal voor Chantal Janzen, maar in de serie is de rol van Pattie overgenomen door Abbey Hoes. Acteur Hajo Bruins speelt haar vader. Andere grote rollen in de serie zijn voor Kay Greidanus, Marlijn Weerdenburg, Jason de Ridder, Anneke Blok en Freek Bartels.

Kijkers haken af

De serie La Famiglia, over het wel en wee van een familie die een pizzeria runt, werd afgelopen week onverwachts verplaatst van de donderdag- naar de zondagavond. Dit paste volgens AVROTROS ‘beter in de opbouw van de donderdagavond’. Door het verplaatsen van de serie haakte driekwart van de kijkers af.