Genoten van de strijd tussen Jason Statham en een prehistorische gigahaai? Je hebt geluk: The Meg krijgt een opvolger!

Volgens producer Catharine Xujun Ying is een sequel op de zomerhit van dit jaar ‘absoluut de bedoeling’. Het werk aan The Meg 2 is nét begonnen, of begint binnenkort; dat wist ze niet honderd procent zeker. Veel kon ze er verder niet over vertellen: ‘We houden de details liever nog even geheim.’

 

 
Na een stroef begin leek The Meg dezze zomer te floppen, maar de film kreeg onverwacht alsnog de wind tegen de haaienvin, zeker in Europa en Azië. De film leverde ongeveer een half miljard dollar op, tegen een budget van iets minder dan 200 miljoen. Da’s goed (genoeg) voor een opvolger!
 

The Meg 2

Hoofdrolspeler Jason Statham had al gezegd dat de film waarschijnlijk een serie zou aftrappen, mits de eerste film een succes zou zijn. ‘Zo werkt Hollywood nu eenmaal.’ The Meg was in China zó populair dat men - naast een sequel - ook pretparkattracties wil gaan bouwen met de megalodon in de hoofdrol.
 

 

Volgens regisseur Jon Turteltaub werd hij (en iedereen die project betrokken was trouwens ook!) uitgelachen door collega’s, die The Meg een cynische cash-grab noemden die keihard zou zinken. Lachen Statham en Turteltaub toch het laatst!
 
Article continues after the ad