In september krijg je vier keer de kans om de belangrijkste films van de wereldberoemde Italiaanse componist Ennio Morricone in de bioscoop te zien.

Article continues after the ad

Eerbetoon aan de meester

Ter ere van het concert dat de 88-jarige maestro op 19 september in Ahoy verzorgt, vertoont bioscoop KINO in Rotterdam vier films die kenmerkend zijn geweest voor zijn lange, vruchtbare carrière. Het gaat om The Battle of Algiers van regisseur Gillo Pontecorvo (1966), The Good, the Bad and the Ugly van Sergio Leone (1966), The Sicilian Clan van Henri Verneuil (1969) en The Untouchables van Brian de Palma (1987).

Voor die laatste titel, een epos over de strijd tegen Al Capone, ontving Morricone een van zijn zes Oscarnominaties. Hij ontving het beeldje pas vorig jaar, voor The Hateful Eight van Quentin Tarantino. In 2007 kreeg hij wel een Honorary Award bij de Oscars voor zijn gehele oeuvre.

Ennio Morricone (1928)

De Italiaanse maestro zit al bijna zestig jaar (!) in het vak en verzorgde in die tijd de soundtracks voor meer dan vijfhonderd film- en televisieproducties. Hij geldt als een van de invloedrijkste filmcomponisten van de twintigste eeuw. Zijn grootste 'hit' was de soundtrack van Once Upon a Time in the West, die met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren een van de meest succesvolle filmmuziekalbums ooit werd. De beroemde muziek uit die film kun je hierboven afspelen.