Groot nieuws voor Sense8-fans! Het sciencefictiondrama eindigt volgend jaar met een twee uur durende slotaflevering. Dat maakte Netflix donderdagavond bekend.

Article continues after the ad

4 Non Blondes

Netflix plaatste een video op Twitter: "Het gaat gebeuren. De twee uur durende seizoensfinale is in de maak’’. In de video zien we de personages uit de serie weer bij elkaar komen en het nummer What's Up van 4 Non Blondes zingen.

Lana Wachowski

Op 5 mei bracht Netflix het tweede seizoen van tien afleveringen uit. Die is deels in Amsterdam opgenomen. Een derde seizoen zou er na 23 afleveringen niet meer van komen. Maar scriptschrijver Lana Wachowski zegt donderdag in een verklaring (zie hieronder) dat de vele reacties, petities en gepassioneerde brieven de aanleiding vormden voor Netflix om volgend jaar toch nog een twee uur durende special uit te brengen.

Sensates

Door de connectie die de acht hoofdpersonages (Sensates), delen zijn zij in staat te bewegen, praten en denken als de anderen en zijn zij volledig ondergedompeld in elkaars leven, tragedies en triomfen. Terwijl zij antwoord zoeken op de vraag waarom zij met elkaar verbonden zijn, moet het achttal op de vlucht voor de geheime organisatie die hen wil opsporen en doden.