Sem in The Voice of Holland

De 17-jarige Sem van Roozendaal spatte gisteren van het scherm in de eerste liveshow van The Voice of Holland en uiteraard ging 'ie door. Als een soort jonge Bruce Springsteen stal 'ie de harten van kijkers én hij deed tussen neus en lippen door nog een onthulling: een van Nederlands bekendste levensliedzangers was familie van 'm!

Article continues after the ad

Coach Jan Smit kwam bij de beoordeling van Sem, die Bruce Springsteens Dancing in the Dark zong, nog even terug op zijn introductiefilmpje. Daarin zagen we dat er een poster van Jantje Koopmans hing in het huis van Sem. "Dat is mijn overgroot-opa", zei 'ie, maar niemand ging erop in. Coach Waylon deed dat wél.

De bekende overgrootvader van Sem

Waylon vertelde dat 'ie hartstikke trots was op zijn pupil en kwam ook nog even terug op wat Sem eerder opmerkte. "Zei je nou dat Jantje Koopmans je overgrootvader was?" De coaches wisten niet wat ze hoorden. Waylon ging zelfs knielen. "Meen je dat nou?", aldus een verbaasde Jan Smit. "Ik dacht dat het een grap was!", reageerde Martijn Krabbé. "Nou ja zeg!

Jantje Koopmans? Wie?

De Gen Z'ers of jonge millennials zullen werkelijk geen idee hebben over wie de coaches het hadden. Jantje Koopmans? Euh... Nou, we helpen je wel effe uit de brand. De beste man, die in 2013 overleed, was een van de bekendste Nederlandse levenslied-zangers ever. En mocht die naam je niets zeggen - dit nummer hieronder doet 100% zeker een belletje rinkelen!


De tweede liveshow van The Voice of Holland is volgende week vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4. Zou Anouk dan weer haar middelvinger opsteken naar ons kijkers?