Selena Gomez

Zangeres en actrice Selena Gomez is klaar met grapjes die worden gemaakt over haar niertransplantatie. Ditmaal werd er in de serie The Good Fight naar de medische ingreep bij de voormalig Disney-ster verwezen.

Het juridische drama The Good Fight is een serie op Paramount+, dat niet alleen series reboot, maar ook films. In Nederland kun je The Good Fight zien op Videoland. In de vierde aflevering van het vijfde seizoen praten drie comedians, namelijk Marissa (Sarah Steele), Jay (Nyambi Nyambi) en Jim (Ifádansi Rashad) over afrekencultuur. Er komen enkele onderwerpen voorbij die je nu echt niet meer in je comedy kunt gebruiken: “necrofilie, autisme en… de niertransplantatie van Selena Gomez”.

The Good Fight

Deze grap over waar je geen grappen over zou moeten maken vindt de actrice niet tof. Inmiddels heeft Selena, die enkele maanden geleden een Spaanstalig muziekalbum dropte, afwijzend gereageerd. Ze schrijft op Twitter: “Ik weet niet hoe het schrijven van grapjes over orgaantransplantaties voor televisieshows een ding is geworden, maar helaas is dat wel het geval.(...) Zoiets moet niet worden uitgezonden."

Article continues after the ad

Selena Gomez

Tegen The Hollywood Reporter heeft een bron dichtbij de serie gezegd: “De referentie is juist dat haar transplantatie juist niet iets is om grappen over te maken.”

Het is niet de eerste keer dat deze gezondheidskwestie van Gomez onderwerp is van spot. In de reboot van Saved by the Bell op Peacock werd de grap gemaakt over wie al dan niet een nier had gedoneerd aan Gomez. Daar heeft het excuses voor gemaakt, inclusief donatie aan The Selena Gomez Fund voor Lupus-onderzoek. Het is ook door de ziekte Lupus dat de jonge ster in 2017 een niertransplantatie moest ondergaan. 

 

Hierboven zie je enkele tweets van haar fans. Ze zijn mede door de medische historie van de ster extra beschermend over Selena. The Good Fight heeft nog niet officieel gereageerd op de kwestie.